Konstitusjonell uthaling og barnet i Kabul

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevHva skjer i Farida-saken? Hvor mye opptar det våre folkevalgte i Storting og regjering at Norge har forvist et barn til et krigsområde på et enmannsvedtak i strid med loven?

Vårt demokrati er tuftet på maktfordelingsprinsippet mellom Stortinget som lager lovene, regjeringen som skal sette dem i verk og domstolen som skal kontrollere at lovene blir fulgt.

Dette systemet skal garantere for rettssikkerhet og demokrati gjennom et omstendelig samspill som kan få alvorlige konsekvenser dersom ikke de styrende underveis også tar i bruk fornuft og menneskelige hensyn.

Vi snakker mye om "barnets beste" i tiden vi lever i, men er det bare vendinger og floskler? Hvor mye bryr vi oss om barnet som sitter stedfast i Kabul mens vi pliktoppfyllende spiller videre etter spillets regler som forteller at spillet ikke er slutt før alle spillets aktører er i mål?

Det ulovlige vedtaket som sendte Farida tilbake til kaos og forfølgelse er kjent ulovlig gjennom tre domstoler. Med ett håndslag av én person ble det laget et helt nytt som også skal

gå den samme runden i rettsystemet med sannsynligvis samme resultat som sist. Venter det deretter nye «friske» vedtak fra utøvende myndighet for Farida som soner år etter år i et fengsel i Kabul? Den som lever får se.

Jeg etterlyser en person, et parti eller en kommité, - eller Barneombud for den saks skyld, som kan vise slagkraft mot et statlig overgrep mot et barn som lider urett i årevis på grunn av uthaling fra en av myndighetene under maktfordelingsprinsippet.

Regjeringen ved UDI har avvist asyl på humanitært grunnlag for Farida, regjeringen har utvist henne urettvist og ikke latt henne få komme tilbake da uretten ble åpenbart i domstolen. Regjeringen lar henne ikke få komme tilbake mens vi venter på demokratiets langsomme kvern som maler livsgnisten ut av tolvåringen i Kabul.

Hvem tør å ta bladet fra munnen og peke på vår uoppgjorte gjeld i Kabul?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags