Jeg smiler ikke på ordentlig lenger

SKRIVER SELV: – Jeg heter Farida, og jeg vet hvordan det føles å bli sendt ut av Norge, skriver

SKRIVER SELV: – Jeg heter Farida, og jeg vet hvordan det føles å bli sendt ut av Norge, skriver Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerEn gang var jeg ei glad jente. Jeg smilte nesten alltid. Smilene var ekte. Alt endret seg den natten jeg og familien min ble hentet av politiet.

Jeg heter Farida, og jeg vet hvordan det føles å bli sendt ut av Norge. Andre barn som har opplevd det samme som meg, vet hva jeg snakker om.

Jeg husker datoen fremdeles. 12. februar 2015. Jeg var ni år.

Myndighetene fortalte oss at vi måtte reise tilbake til Afghanistan. Vi hadde fått avslag på asylsøknaden. Den natten ble gleden erstattet med tristhet. Livet mitt ble ødelagt. Jeg måtte dra fra vennene mine, læreren min og stedet der jeg hadde vokst opp.

Etter jeg kom hit til Afghanistan, har jeg opplevd mye trist. Vi bor i en liten leilighet jeg ikke tør å gå ut av.

Selv om vi har vunnet mot Utlendingsnemda i alle rettsaker, får vi ikke komme tilbake. Det eneste som holder motet mitt oppe, er støttegruppen fra Dokka. De jobber fortsatt for at vi skal få komme tilbake. Nå lurer jeg på hvor lenge jeg må vente. Jeg ser på bilder av klassekameratene mine og kjenner at jeg savner dem.

De gangene jeg smiler nå, ser det ikke ut som et ekte smil. Jeg smiler ikke på ordentlig lenger. Mine smil er tvungne. Fordi det er umulig å smile når du ikke vet noe om din egen fremtid.

Jeg lurer på om Utlendingsnemda egentlig vet hva et barn føler og hvordan det kjennes? Hvis de visste det, ville de ikke ødelagt et barns liv. Mitt liv. Man har ikke lov til å ødelegge uskyldige menneskers liv.

Jeg heter Farida, og jeg er et menneske. Jeg har også følelser. Jeg trenger også et trygt liv.

Jeg savner den gode følelsen jeg hadde i meg da jeg bodde på Dokka. Jeg savner det jeg var glad for. Jeg savner godheten til menneskene rundt meg. Det er trist å tenke på at jeg kanskje ikke får kjenne på den følelsen igjen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags