Bra damer på Dokka

FIKK PRIS: Støttegruppa for Farida under mottakelsen av Amnestyprisen 2018.

FIKK PRIS: Støttegruppa for Farida under mottakelsen av Amnestyprisen 2018. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDe sier at de er en del av noe større, og det skaffet dem Amnesty Norges pris for 2018. Jeg snakker selvfølgelig om støttegruppa for Farida. Faste lesere av Oppland Arbeiderblad er godt orientert om Farida-saken, gruppas arbeid og Faridas situasjon i den bokstavelig talt livsfarlige byen Kabul i Afghanistan. Norge begår en stor urett mot Farida, foreldrene og støttegruppa. Ja, egentlig mot alle humanister og opprørte nordmenn.

Hva Norge gjør er et politisk spørsmål. Det UNE gjør er den praktiske og byråkratiske utøvelsen av politikken.

I oppslaget om Amnestyprisen 12.11.18 har avisen en såkalt faktaboks i 13 punkter. Les den flere ganger! Den viser klart at den politiske og byråkratiske eliten ikke respekterer rettsinstanser og lovverk. Farida og mor fikk opphold, på Dokka. Farida og mor fikk trukket oppholdstillatelsen. De ble kastet ut av landet. De vant rettsaken mot UNE. UNE anket til lagmannsretten og ble avvist. UNE anket til Høyesterett og ble avvist. UNE har fattet nytt vedtak som sier at familien ikke får opphold i det hele tatt. UNE forholder seg nå til lagmannsretten, hvor de ble avvist, men nå har de rettet opp en feil. Neste kamp står i Oslo Tingrett.

Denne saken er et eksempel på at politikken trumfer rettsvesenet, lover man selv har vedtatt, og befolkningens anstendighet.

Vi heier på Dokka!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags