Et godt pensjonsoppgjør for unge arbeidstakere

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Den 01. mars ble Fagforbundet etter lange forhandlinger sammen med LO, Unio, YS og Akademikerne enige om en avtale som sikrer ansatte i offentlig sektor en god pensjonsordning. En god ordning for alle generasjoner.

Som ung i dag er kanskje ikke pensjon det man tenker mest på, men det er faktisk NÅ vi må ta oss tid til å tenke over dette, da det er VI som skal stå i arbeidslivet i mange år fremover, og det er VI som må betale den høye prisen dersom vi ikke får på plass en avtale som sikrer oss og vår pensjon.

Alle vil ha en lønn man kan leve av, men man skal også kunne overleve den dagen man ikke lenger kan stå i arbeid. Dagens ordning utfordrer dette, da stortinget i 2011 endret den tidligere pensjonsordningen til det som i dag kalles levealdersjustering. Enkelt forklart betyr denne endringen at de som er født etter 1963 (?) må arbeide litt mer for hvert år de er født etter dette, da Norges befolkning lever gradvis lengre desto senere de er født. Med dagens ordning betyr dette at du som er født på 1990 tallet og som arbeider i det offentlige vil måtte arbeide ca 4-5 år mer for å få den pensjonen som de som går av med pensjon i dag gjør, i forhold til hva du må med den nye ordningen.

La oss se på to eksempler:

1)Else er født i 1993, tjener 560 000 i året, og begynner å arbeide i det offentlige når hun er 27. Med dagens ordning må hun arbeide til hun er 73 år og 1 måned for å få 66% av lønnen når hun går av. Med den nye ordningen må hun arbeide til hun er 69 år og 3 måneder, altså litt under 4 år kortere.

2)Erik jobber deltid i 75 prosent stilling, han tjener 281 000 og begynte som 27-åring. Med dagens ordning må han jobbe til han er 68 år og 6 måneder for å få 66 prosent av lønna i pensjon. Med den nye ordningen må han jobbe til han er 64 år og 8 måneder for å få det samme i pensjon. Altså litt under 4 år kortere.

Som ledere av ungdomsutvalg i Fagforbundet i Hedmark, Buskerud og Oppland mener vi at dette viser klart og tydelig at den ordningen vi her har fått på plass er en god ordning, som sikrer dagens unge en anstendig pensjon og en trygg alderdom. De som sier at dette er for dårlig og at vi bare kan gå tilbake til forhandlingsbordet er vi redd tar veldig, veldig feil. Fordi da fortsetter vi bare med dagens ordning, og når vi kanskje kommer tilbake til forhandlingene om 8-10 år har vi et enda dårligere utgangspunkt enn det vi har i dag. For da er det færre yrkesaktive som fortsatt er i jobb, og flere pensjonister i befolkningen.

Vi anbefaler derfor dagens unge å stemme JA i vårens uravstemning, da det kan bli veldig dyrt og veldig krevende dersom vi sier nei. Levealdersjusteringen er politisk vedtatt av stortinget, og ikke noe vi som organisasjon kan forhandle om. Da må man engasjere seg politisk, og kreve dette av partiene som går til valg i 2021.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken