Typisk norsk å bli satt på gangen?

STRØMSTAD, Sverige 20090909.
NASJONALPARK.
Det norske flagget i bakgrunnen av EU-flagget under åpningen av nasjonalparkene på Ytre Hvaler og Kosterhavet i Sverige.
Foto: Lise Åserud / Scanpix

STRØMSTAD, Sverige 20090909. NASJONALPARK. Det norske flagget i bakgrunnen av EU-flagget under åpningen av nasjonalparkene på Ytre Hvaler og Kosterhavet i Sverige. Foto: Lise Åserud / Scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevI disse dager skal noen av verdens viktigste beslutninger fattes, nemlig hvilken politisk retning Europa skal ta de neste fem årene. Om hvilken klimapolitikk, helsepolitikk, skolepolitikk og arbeidslivspolitikk som skal forme Europa i årene fremover.

Norge er et foregangsland når det gjelder klimapolitikk, samtidig som vi også er en sårbar nasjon for klimaendringer.

Når norsk ungdom streiker for klimaet, så er det på tide at Norge og norske politikere tar ansvar for å bidra til å løse verdens klimaproblemer. Problemene blir ikke løst ved at man melder seg ut av de og velger å stå utenfor.

Man er i stand til å vedta veldig mye fint i Stortinget her hjemme, men det hjelper ikke å gjøre stortingsvedtak hvis vi selv skal sitte på gangen når de store beslutningene skal fattes i Brüssel og Strasbourg.

Jeg er atten år, og nettopp blitt det man kan kalle «ung voksen». Men min generasjon med unge voksne vil ikke sitte på gangen når klimaproblemene skal løses. Vi har lyst til å være med å ta del i løsningen.

Jeg vet jeg skriver på vegne av mange når jeg skriver at vi ønsker oss en verden uten luftforurensing, nedsmeltede poler og utryddede dyrearter. Jeg vet jeg skriver på vegne av mange når jeg skriver at vi ønsker oss en verden vi kan leve i.

Mitt ønske er å kunne si til mine barn og barnebarn at jeg og mange andre prøvde å gjøre en forskjell. Vi prøvde å åpne øynene og ørene til politikerne.

I disse dager er det valg til Europaparlamentet, og dessverre så står Norge utenfor denne gangen også.

Norge har testet ut mange løsninger for å skape et bedre klima i verden, løsninger som hittil ikke har fungert.

Men det er fremdeles én løsning vi ikke har testet ut: om vi skal inngå forpliktende samarbeid med andre nasjoner i Europa.

Dagens barn, ungdom og «unge voksne» vil bygge broer og ikke murer, vi vil løse problemer og ikke skape dem. Det er på tide at vi forteller norske politikere hva som nytter:

Vi trenger et norsk EU-medlemskap!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags