Gå til sidens hovedinnhold

Kan vi stole på Ap?

Artikkelen er over 3 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg og Espen har blitt enige! Dette uttaler energiminister Søviknes til media om status for Norges tilslutning til EUs energiunion. Du tror det ikke før du leser det, for her lyser maktarrogansen som et fyrtårn. For å sette det på spissen, to ihuga EU tilhengere som utgjør 2 av landets 5,3 mill. befolkning er nok for å slutte seg til ACER? Begge to er uttalte liberalister i forskjellige partier, men ser at det å godta EUs krav kan fremme deres politiske visjoner.

Søviknes seiler under det flagget han bekjenner seg til, men Espen Bart Eide og Jonas Gahr Støre seiler under falskt flagg på venstresiden. De har skaffet seg makt, og bruker den, gjennom å få hundretusener av arbeidsfolk til å stemme på det som de trodde var sosialdemokratiske verdier og politikk, mens de klart hører til på høyresiden. Dette har de tydelig demonstrert ved å stemme sammen med disse partiene i Stortinget i de store og viktige sakene, som for eksempel EUs finanstilsyn og arbeidslivsregler. En politiker kan ikke måles på det han sier, men på det han gjør.

Noe må være galt i Aps ledelse når hundretusener av medlemmer i Industri Energi, EL og IT, Fagforbundet, Fellesforbundet, ordførere, fylkeslag og nå sist LO avviser videre tilknytning til energiunionen, mens et mikroskopisk mindretall i form av noen få i Aps ledelse helt overser den massive motstanden. Da de ble tvunget til det av den nok overraskende motstanden som de håpet skulle stilne gjennom deres «autoritet» og forsikringer, la de hodene i bløt og satte fram «ufra (s) virkelige» krav for å godta videre tilknytning til ACER. Disse «kravene» godtar selvsagt regjeringspartiene fordi de vet at de er helt verdiløse når EU turer videre med regler som ingen overskuer. Kravene er bokstavelig talt skrevet i skyen der alt nå skal lagres! Denne må jo være perfekt for politikere som lirer av seg svevende og luftige løfter. Vi er altså i den uvirkelige situasjonen at de som utgjør Ap, s grunnfjell og velgerbase overhøres og avvises, mens regjeringspartiene høres. Jeg regner med at de tar en high five bak lukkede dører. Barth Eide og Gahr Støre har vel intet ønske om å få regjeringsmakt når de likevel får gjennomført det som de ønsker.

I 2006 var Jonas Gahr Støre utenriksminister og lot seg begeistre da han i det Det norsk- islandske handelskammeret i mars 2006 sa følgende: Vi har registrert den islandske bølgen- finansbølgen- i den senere tid. I Norge har vi sett dette gjennom flere oppkjøp i finanssektoren. Modige, unge, innovative og hardt arbeidende islandske entreprenører. Norske entreprenører har mye å lære av dere! Vel, vi hadde vel ikke så mye å lære med tanke på den flodbølgen av elendighet som skylte over verden i 08/09, men dette viser hvor grundig feil en da beundret politiker kunne ta, og likeså hvor hans lojalitet ligger. I alle fall ikke hos arbeidsfolk i Norge, men hos institusjoner som ikke tar hensyn til folkets meninger.

Konklusjon: Vi kan ikke stole på Arbeiderpartiets ledelse i de virkelig store sakene som gjelder vår makt og styring over fellesskapets verdier, men jeg stoler på arbeidsfolk i dette landet. Barth Eide, Gahr Støre og noen til opptrer som selvstendig næringsdrivende i enkeltmannsforetak uten ansvar overfor dem som valgte dem inn. Det forundrer meg at ikke arbeidsfolk over hele Norge gjør opprør mot ledelsen. Samfunn bygges nedenfra, ikke ovenfra!

Kommentarer til denne saken