Et stort tap for elevene

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Leserbrev19. juni er en trist dag for skolen i Oppland, og den fremtidige skolen i innlandet. Fylkesstyret tok brutalt vekk valgfriheten til elevene ved å stemme mot fritt skolevalg.

Det er aldeles hårreisende at fylkestingspolitikerne har fratatt elevene friheten til å velge skole selv. Jeg er lei av at kyniske politikere tar mer hensyn til flotte systemer, innskrenkinger og bestemmelser, fremfor elevenes fremtid og frihet.

Politikere skal ikke være til hinder for at topp motiverte elever skal få gå på hvilken skole de ønsker. Det skal ikke være slik at det er postadressen der foreldrene bor som skal avgjøre fremtiden deres, det valget kan elevene ta selv! Hva er vitsen med å jobbe for gode karakterer, når skolen du kommer inn på er bestemt av hvor postkassen din står?

Økt konkurranse blant skolene vil dessuten være sunt for både elevenes beste og kompetansehevingen i skolen. Skoler som konkurrerer mot hverandre om elevmassen vil gjøre alt de kan for å få økt kompetanse, økt spesialisering og økt attraktivitet blant elevene. Skoler som ikke er attraktive vil heller ikke få søkere, noe som vil si at de må forbedre det tilbudet de gir, eller gi et annet tilbud.

Det er skremmende at fylkespolitikerne ser bort ifra elevenes beste i deres vedtak. Jeg og Innlandet Fremskrittspartiets Ungdom vil alltid være en forkjemper for elevenes valgfrihet, og elevenes frihet til å velge skole selv.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags