På tide å oppdatere skolen Erna? Vi trenger digitalisering!

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Meninger 

På altfor mange av landets skoler sitter det i dag elever som leser utdaterte skolebøker. Man kan finne skolebøker tilbake til 2007/2008 som fremdeles er i bruk. Det er ikke dette vi bygger verdens beste skole på.

Statsminister Erna Solberg har gang på gang sagt at hun ønsker «kvalitet i skolen», men man får ikke kvalitet av å lese skolebøker som ble utgitt for ti år siden og som idag kan regnes som utdaterte. Ved å kombinere en politisk satsing på miljø, samtidig som man ivaretar utdanningen til norske barn så vil vi ikke være bare ett, men mange skritt nærmere «verdens beste skole». Ved å benytte e-bøker fremfor fysiske fagbøker i den norske skolen så vil vi se et hav av muligheter for hvordan norske elever til enhver tid skal ha tilgang til det nyeste og beste fagstoffet. Nye skolebøker kan lastes ned til Ipad og pc hvert år, istedenfor at man skal sitte med 15 ulike skolebøker som til sammen er like gamle som besteforeldrene våre.

Det er på tide at Venstre, FrP og Høyre får opp øynene for hva som kjennetegner en god skole, nemlig at elevene har tilgang til godt fagstoff. Arbeiderpartiet har alltid jobbet for en sterk og kunnskapsrik skole. En skole hvor satsing på lærere, skolebygg og fagstoff har stått i fokus. Med dagens styring så ser vi kun hvordan regjeringen gjemmer bort valgløftene sine om norsk skole for å heller kunne fokusere på kampsakene sine, nemlig bomstasjoner og kutt i kulturtilbudet. E-bøker vil gi norske elever en lettere skolesekk, nyere og bedre fagstoff, og sist men ikke minst, det vil sørge for at papir og bokproduksjonen reduseres kraftig noe som er til stor fordel for miljøet. Så hva sier du Erna? Det er kanskje på tide å fokusere på norske barns utdanning?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags