Mye "ulurt" om elgjakt og ulv !

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDe fleste som har inngående kjennskap til elgjakt vil vel egentlig bare le av slike innlegg som her kommer fra Berit Helberg.

Jeg skal forsøke å fatte meg i korthet.

Mange mener at Norge burde ha plass til feks 70 ulver. Problemet er bare at vel 60 av disse ulvene befinner seg i ett fylke nemlig Hedmark. Streifulvene tar jeg ikke med her.

Store deler av Åmot, Trysil og Elverum har flere ulverevir innenfor sine elgjaktvald. Her er det derfor mange elgjaktlag som nesten ikke skyter elg nå for tiden. Og som de fleste nå skjønner så er IKKE dette fordi "elgene har bestemt seg for å trekke nordover på kartet". Neida Berit "ulven tar ikke så mange elger at jegerne burde bli bekymra".....de fleste steder i Norge. Den rammer elgstammen MEGET ulikt. Vi som jakter i ulvereservatet går iallefall en usikker framtid i møte. Mange har som nevnt allerede merket dette. Hva med  jaktlaget i Hedmark som disponerer et så stort terreng at de for noen år siden hadde en tildeling på 19 elger - men slet hele høsten, slik at de endte på 3stk. Vi opplever IKKE at ulven står for et mangfold i naturen - heller det MOTSATTE !

Et stort elgvald som Sørskogbygda (omtrent på størrelse med et ulverevir) skal iår felle 100 elger. Når et ulverevir evt et ulvepar i løpet av et år nedlegger vel 120 elger, så forteller vel det det meste. Hvilket overskudd skal vi ekte jegere da høste av, om en etablering skulle komme? Avskytningen her er allerede senket ca 40% pga streifulvene. Mange rettighetshavere er idag meget seriøse. Sett elg og supplerende grunnlagsmateriale danner grunnlaget for antall dyr som kan felles, samt type dyr. Det er nok ikke bare å plaffe iveg. De jegere som jeg kjenner vil oftest også rangere spennende elgopplevelser foran episoder som endte i felling. Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags