«Pengesløseri på rådhuset»

Av
DEL

MeningerJa, dette er overskrifta i et innlegg i OA 16. april 2019. Undertegnede kjenner ikke forfatteren av nevnte innlegg, men det forhindrer ikke at jeg sender han min hjerteligste takk for et ærlig, men selvfølgelig litt dristig innlegg. Som deg, Bent Marthinsen, føler også jeg ganske ofte at det er vanskelig å holde skrivekløa i sjakk. Men som kjent: det er for sent å gjøre noe med spilt melk. Du Bent bruker ord som gigantisk sløseri av dimensjoner. Helt enig! Du mener at flere vil våkne når budsjettsprekken om rådhuset kommer for en dag. Det er mulig, men det er jo alt for sent, da stormannsgalskapen igjen har seiret. Det er mulig at rådhuset trengte en restaurering, men at alt inventar måtte fjernes, for så å kjøpe alt nytt, er uforståelig.

Jeg har vært på et møte der etter gjenåpningen. Alt var selvfølgelig storflott, men unnskyld – litt upersonlig og kaldt. Et lite spørsmål til Gjøvik kommune fra flere av oss på grasrota. Har dere mange sekker med penger stående, noen store, som det tydelig står «kultur» og «byen vår» på, og noen mindre, som det står «helse», «sykehjemsplasser» og «barnevern» på? Har dere egne pengesekker til konsulentbruk? Hvem bestemmer og hvem foretar prioriteringer i ulike saker?

Vi velger jo sjøl våre politikere og tror og håper at de vil bruke fornuft og empati når det gjelder hele kommunen, både i by og land. Tro ikke, at vi som for eksempel er fra Biri, misunner Gjøvik by at de har en kulturtrapp, eller et overherskapelig rådhus, snart nytt kulturhus og nytt bibliotek, samt en storgate som måtte bygges opp igjen grunnet varmekabler. Jeg vet dette er sarkastisk ordbruk. Men, vi i Biri har det gamle Furulund som nå riktig nok bygges om, og som vi er veldig glad for, men vi er jo spente på om pengesekken er stor nok til nok sykehjemsplasser, et stort kjøkken der det lages mat til alle typer pasienter og at bygdefolk og pårørende kan få kjøpt god mat der. Til slutt håper vi at det finnes en sekk med penger der det står skrevet: Disse pengene skal gå til å fylle den livsfarlige Bekkedalen som i svært mange år har ødelagt uteområdet for de pasienter som ønsker og klarer å være ute i frisk luft. Nå heter det nemlig: Vi skal leve hele livet.

Det kunne vært interessant å høre hvilke begrunnelser ordfører og rådmann har for sine prioriteringer.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags