Du kan få det bedre

LIVET: I mars starter Gjøvik kommune kurs for å forebygge depresjon hos eldre.

LIVET: I mars starter Gjøvik kommune kurs for å forebygge depresjon hos eldre. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerLivet gir ulike utfordringer. Det kan være at du har sluttet med mange interesser, fått fysiske plager, mistet venner eller familie, synes at hverdagen er kjedelig eller opplever at du ikke er like lys til sinns som tidligere. Depresjon er den mest vanlige av psykiske lidelser og om lag 20 prosent av eldre over 60 år sliter med depresjon. Mange tror det er naturlig at livet blir tungt etter hvert som en blir eldre, men slik trenger det ikke være. Det er fullt mulig å komme seg ut av en depresjon og denne våren tilbyr Rådgivningstjenesten 65+ et kurs som heter «Takk, bare bra?», hvor fokuset er å forebygge depresjon hos eldre.
Kurset går ut på å lære å hjelpe seg selv, og gir opplæring i ulike metoder som kan gjøre det lettere å takle de utfordringer man står i. Ved nedstemthet og depresjon endrer tankene seg og blir ofte mer negative. På kurset lærer du blant annet hvordan en kan bryte slike negative tanke – og handlingsmønstre. Målet er at kursdeltakeren skal få det bedre med seg selv.
Forskning har vist at metodene man lærer på kurset er effektive både for å forebygge og mestre depresjon. Kurset går over 10 uker, med samling én gang i uken.

Kurset starter opp i mars og det er fortsatt mulig å melde seg på. Ta kontakt med Rådgivningstjenesten 65+ i Gjøvik kommune om dette kan være aktuelt. Brosjyre om tilbudet er også sendt til alle fastlegekontorene i Gjøvik.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags