Eldres helse

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerJeg fikk forleden en telefon fra en eldre person i Valdres, en som hadde mistet førerkortet sitt. Han ringte for å takke for innlegget jeg hadde i Valdres, OA og GD om helseattestene for eldre som skal fornye sine førerkort.

Som jeg skrev i mitt første innlegg om dette, føler manen fra Valdres seg som sviktet av myndighetene, og utskilt som menneske! Jeg synes det er beklagelig at eldre som kjører godt, og ikke er til hinder i trafikken, skal miste førerretten.

Jeg fikk bekreftet at fastlegen til dette medmennesket, hadde anbefalt at han skulle få beholde førerkortet sitt!! Det merkelig er at fylkeslegen i Oppland avgjorde førretten til denne Valdres-mannen, og sa nei til videre førerkort. Dette må bero på en total feil, for nå er det slik at det er fastlegen som avgjør sakene om førerkortet, fylkesmannen har ikke lenger denne oppgaven! Valdres-mannen burde jo ha beholdt førerkortet.

Jeg vil anmode fylkeslegen i Oppland om å omgjøre sin beslutning i denne saken, for dette er feil, og det er jo fylkeslegen som egentlig avgjorde slike søknader tidligere, men som ikke har slik myndighet lenger!!

En skal huske på at mange eldre bor ute på landsbygda, og har dårlig med annen transport-muligheter. Jeg forstår at mannen i Valdres føler seg utklassefisert som menneske, og har fått store vansker fordi han mistet førerkortet. Jeg synes at fylkesmannen i Oppland nå skal omgjøre sin beslutning, og gi førerkortet tilbake til dette medmennesket!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags