Elbiler og bompenger!

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Det er forstemmende at eierne av elbiler skal få kjøre gratis gjennom bompasseringer langs våre veier. Elbilen er momsfri og avgiftsfri. Dette synes jeg er veldig urimelig, og nå må det skje noe som gjør at eierne av elbiler må betale de utgifter som vi andre må betale for å ferdes etter vegene. Det finnes ingen rimelighet i at elbilene skal kjøre gratis over alt.

Jeg synes det er djupt urettferdig at elbilene skal være fritatt for merverdiavgifter og andre bilrelaterte avgifter. Disse bilene sliter også på våre veier, og det er vi som kjører fossilt drivstoff som må dekke statens utgifter for elbilene. Det er veldig urettferdig, og for meg helt uforståelig! Norsk Folkerettsparti har uttalt seg meget sterkt mot bruken av disse elbilene, og at de skal belaste oss andre bileiere som kjører med fossilt drivstoff. Jeg deler deres bekymringer og urimeligheter med at elbilene slipper så billig. Det gjør ikke vi andre bileiere!

Det må bli et folkekrav generelt til regjeringen Solberg, og finansminister Siv Jensen, at nå må man enten bremse på salget av elbilene, og vedta at disse også må dekke de reelle utgiftene med bomringene og våre felles veier utgjør. Som Norsk Folkerettsparti sier det» må det bli slutt på særbehandlingen av elbil-systemet, og på dette klasseskille som elbilene representerer!» Nå må Siv Jensen gjøre nye vedtak som gjør at elbileierne også må ta sin del av finansieringen av vegutbyggingen og utgiftene ved bomring-systemet. Strømmen som elbilene bruker, må de også betale for. Det koster jo ganske meget å bygge ut disse, og sette opp alle ladestasjoner!

Nei, nå må elbileierne også godta at de må betale for de utgifter som blir til ved vegutbedringer, og nye bomringer. Det hører ikke til fornuften at elbilene skal slippe så billig som de gjør i dag. Jeg håper regjeringen Solberg nå tar opp problemene med innføringen av elbilene, og at disse også må dele felles utgifter som blir til for biltrafikken i Norge.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken