Gå til sidens hovedinnhold

Fra Land og vegen videre

Artikkelen er over 5 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg har fått i hendene en liten, men flott bok skrevet av Gjermund Ringen fra Odnes i Søndre Land.

Gjennom denne diktboken tar han oss med på en reise gjennom livet, formidlet ved tekst og egne fotografier. Utgitt på Elefanthus Forlag.

Og hva bildene angår, så er Gjermund Ringen en fantastisk dyktig fotograf. «Fra Land og veien videre» inneholder dikt som forteller på en mesterlig måte hvordan livet faktisk er og kan være.

Gjermund Ringen har ikke hatt noe lett liv å leve, og hadde det ikke vært for hans optimisme og pågangsmot kunne han lett å blitt en taper som samfunnet måtte ha tatt seg av. Få denne 77 siders diktsamlingen, gir Gjermund oss innsyn i et vanskelig liv, men den viser også hvordan han av og til lyktes i livet.

Det er rart hvordan ting kan bli, og det er tydelig at Ringen med denne vesle, men fyldige diktsamlingen, ønsker bare å fortelle deg hvordan reisen har vært. Lenge tenkte forfatteren på å få gi ut denne diktboka, og til å begynne på så ble manuset hans returnert, og ble ikke godtatt. Men drømmen gikk i oppfyllelse for Gjermund Ringen, og Elefantus forlag godtok hans manus.

Der og da ble veien til bokdrømmen åpnet igjen. Forfatteren takker alle som er kommet i hans vei, og som på en eller annen måte har bidratt til at denne boka er blitt en virkelighet. Jeg er begeistret over alle de flott diktene Odnes-mannen har levert. Mange av dem er av høy kvalitet, og har et innhold som gir enhver leser et inntrykk på det livet Gjermund Ringen har levd. Han har lett ofte etter håpet, og et slikt handler nettopp om håpet, der han sier det slik:

HÅP

Håp er det stoff livet er laget av.

Det kan ofte være ille medtatt og tilredt,

men vil alltid finnes i djupet av sjelen,

og kan bare utrettes sammen med livet selv.

Han reflekterer mye over livet, og hjertet opptar forfatteren meget, og ett av hans dikt heter:

«Et hjerte kan briste, et hjerte kan le,

Men eventyret for mange er vanskelig å se.

Delen i dette er for oss som er med,

Vi følger det gjerne til vi finner håpet i dypet et sted.»

Odnes-forfatteren beskriver sitt livs innhold forskjellig, men det er rosverdig gjort av han å beskrive sine dikt slik han har gjort det i denne flotte og tiltalende boka Fra Land og veien videre. Diktet Livet er verdt å ta med.

Livet

«Slik en betrakter luftens duer,

og fisken snapper etter havets fluer,

går i gresset rundt menneskets kuer.

Ved vanskelige passasjer bygge svære bruer,

og landets folk de bor i stuer,

mens barna ute må leve med svære luer.

Når man føler friheten kuer, og mangt rundt lurer,

nytter det lite hvis en bare sturer.

Bare om en lever bak store murer,

men også inne i berget finnes tomme gruer.»

Jeg kan undre meg over at ikke flere har anskaffet seg denne boka, og landingene har mye å se frem til ved å anskaffe seg boka, for da får du både en hyggelig , innholdsrik og tankefull stund.

Kommentarer til denne saken