Dette tror jeg er viktig

2,-kandidat kommuneliste, styremedlem Miljøpartiet de grønne, Østre Toten

2,-kandidat kommuneliste, styremedlem Miljøpartiet de grønne, Østre Toten Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I slutten av mai kom jeg over en artikkel i avisen Vårt Land hvor det var et intervju med Miljøpartiet De Grønnes landbrukstalsmann og førstekandidat for partiet i Vestfold og Telemark, Harald Moskvil. Her leste jeg noe som jeg følte stemte veldig overens med hva jeg selv mener. Harald hadde lang fartstid i Normisjon og andre kristne miljøer bak seg da han i 2014 meldte seg inn i MDG. Tidligere hadde han stemt på KrF, men var bl.a. skuffet over dere miljøpolitikk. Han synes MDG best ivaretar de grunnleggende kristne verdiene som nestekjærlighet, solidaritet og forvaltertankegangen.

Dette er det jeg selv har lett etter hos et politisk parti. Derfor meldte jeg meg inn i MDG. Jeg står som medlem av Den norske kirke, men er ingen aktiv kirkegjenger. Det å tro på noe større, en høyere makt er viktig for meg. Det gir meg trygghet og mening i hverdagen. I dagens samfunn synes mange det er vanskelig å snakke om sin egen tro. Troen rører ved noen strenger som er dypt personlige. Artisten Gabrielle Leithaug sa en gang til Dagbladet i 2012. «Her i Norge har folk et veldig merkelig forhold til det å være kristen, det er nærmest tabu å si til Gud at du er takknemlig for at du lever.» Jeg vil presisere at jeg mener ikke at man skal prakke på andre sin egen tro, mange opplever jo det som negativt. Det handler bare om å få lov å være seg selv enten man er muslim, hindu eller hva man ellers tror eller ikke tror på.

Som samfunn tror jeg vi har mye å tjene på å fjerne dette tabuet. Dersom vi sier at tro bare er privat og lukker troen inne i et trangt rom, møter vi ikke hverandre som hele mennesker. Vi kan ikke forstå hverandre dersom vi ikke kan vise fram hvem vi er. Noe av politikkens oppgaver er å skape et samfunn til beste for alle, uavhengig av hva mennesker skulle tro på. MDG er opptatt av at troens- og livssynsfrihet er en grunnleggende menneskerett og en forutsetning for et fritt samfunn. Et godt samfunn har rom for hele mennesket, også for den enkeltes religiøse identitet eller livssyn. Både religiøse og ikke-religiøse livssynssamfunn har en naturlig plass i den offentlige debatten og i det offentlige rom. Det er derfor viktig med sikre vern av ytringsfriheten, både for kritikk og forsvar av ulike livssyn.

Jeg var heldig å få en telefon samtale med Harald Moskvil. Vi snakket om hvor viktig det er for mange å finne en mening med tilværelsen i dag. Mange unge sliter med tunge og vanskelige tanker om hvordan framtida blir på en klode med store klimamessige utfordringer, stadig flere arter som dør ut og forurensninger av miljøet. Det er derfor viktig å ha fokus på at det finnes løsninger og at vi sammen kan snu utviklingen i riktig retning. Vi må bort fra den tankegangen om at et høyt materielt forbruk, prestasjonsjag og en fin ytre fasade er det som skal til for å få et godt liv. I stedet bør livskvaliteten styrkes gjennom å være sammen med familie og venner, til å drive med hobby og delta i frivillig arbeid. Det å finne en ro i seg selv og akseptere seg selv som god nok, er også viktig.

MDG poengterer hvor viktig det er å holde fast på et positivt syn på menneskelig mangfold og ser på det som grunnleggende politiske oppgaver å forsvare enkeltmenneskets rett til å leve som de vil, å skape inkluderende fellesskap og ta vare på vårt felles livsgrunnlag. Dette tror jeg er viktig, derfor er jeg medlem i dette partiet.

Tilslutt vil jeg oppfordre flere til å skrive sin mening i kommentarfeltene etter leserinnlegg. Hvis flere skriver sin mening enten man støtter vedkommende eller har en annen mening, så skriv på en anstendig og respektfull måte. Da vil de negative og hatefulle kommentarene bli mindre synlig. Ytringsfrihet/tørre å vise hvem man er og hva man mener, er viktig for å bevare et mest mulig demokratisk samfunn.

Innlegget er forkortet, Red. anm.

Anne Korsvold, 2,-kandidat kommuneliste, styremedlem Miljøpartiet de grønne, Østre Toten

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags