Gå til sidens hovedinnhold

En historisk vigselssommer

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

En av de aller viktigste sakene som Åpen folkekirke gikk til valg på ved kirkevalget i 2015, var at alle skulle få gifte seg i Den norske kirke. Tiden hvor lesbiske og homofile brudepar ble stengt ute fra disse kirkelige handlingene, måtte det bli slutt på. Åpen folkekirke vant kirkevalget, også i Hamar bispedømme. Det betød at vi kunne få gjennomslag for kirkepolitikken vår. I januar i år vedtok Kirkemøtet en ny, ikke-diskriminerende liturgi for kirkelig vigsel. Det var en kirkehistorisk begivenhet. Eidskog kirke i Hamar bispedømme fikk den store æren og gleden å huse den første kirkelige vigselen for et likekjønna par i Norge, idet den nye liturgien trådte i kraft natt til 1. februar.

Hver sommer sier mange par ja til hverandre og feirer kjærligheten. Denne sommeren er historisk, for i år kommer også par av samme kjønn til å love hverandre troskap foran alteret i kirka si. Det er en fantastisk begivenhet for paret det gjelder, og samtidig også et gode for samfunnet. Når ekteskapet inngås i kirka, får menigheten markere at vi støtter opp om de to som par og familie. Det er en glede som vi deler med alle ektepar.

Vi i Åpen folkekirke vil gratulere alle par som skal gifte seg i sommer. Og vi tar en ekstra feiring av alle som nå endelig har fått kjærligheten og samlivet sitt anerkjent – også av kirka.

Velkommen til vigsel i kirka!

Kommentarer til denne saken