Sannheten om SIAN

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Meninger 

SANNHETEN OM SIAN: Ikke før har vi lansert antirasistisk markering mot SIAN før kommentarfelt og innboks fylles med trusler, anklager, slengbemerkninger om «politisk korrekt kulturelite som vil ha tryne i avisa» og «vet du ditt eget beste så holder du deg hjemme på lørdag». Nei, jeg gjør ikke det. Je kjæm. Og mange fler.

Men hvem er det egentlig som kommer til Gjøvik på lørdag, denne SIAN? Kardemomme byorkester? Nei, det er folk som fremmer et syn og bygger opp kontrafaktisk argumentasjon som kjøpes over en lav sko. Så, i folkeopplysningens navn; dette er SIAN, Stopp Islamiseringen av Norge, tidligere Folkeaksjonen mot bønnerop. Make no mistake. This is fascism.

SIAN er ikke, som noen hevder, en veldedig organisasjon. Det er ikke folkeopplysning. Det er IKKE antirasister. Det er folk som både i denne sammenhengen og mange andre sjøl har ytret – og ytrer – samt viser støtte til rasistiske og fascistiske utsagn. Dette er en «rasisme uten raser, hvor det ikke er biologisk opphav, men kulturell tilhørighet som er grunnlag for diskriminering». (snl.no) Flere bruker dette som neo-fascistisk definisjon. Norsk lov er krystallklar i «Lov om forbud mot diskriminering på grunn av etnisitet, religion mv. (diskrimineringsloven).» Det er ingen tvil. Det SIAN prediker er rasisme. R.A.S.I.S.M.E. Ferdig prata.

I SIANs rekker og på nett finner du blant annet klar støtte til den såkalte «Fjordman» bl.a. i artikkelen «Støtt «Fjordman»!» Her karakteriseres Fjordman som en av «Europas mest markante, islamkritiske skribenter», «en frittenkende intellektuell», «som aldri har gjort seg skyldig i noe annet enn å bekjempe totalitære tankesystemer». I artikkelen oppfordrer SIAN alle til å yte økonomisk støtte til Fjordman – slik at han kan fortsette med sin skribentvirksomhet.

SIAN er en gruppe høyreekstremister som, sjøl om det er en liten gruppe, har farlige intensjoner. Eksempelvis Fjordmans oppfordring til bevæpning, som altså SIAN støtter. SIANs retorikk er også klare oppfordringer til vold og anti-demokrati. Og de har mange fra ytre høyre blant seg. Og den fascistiske bevegelsen som feier over Europa er ikke en gjeng snauskaller med lite å finne på, eller en tomsing fra Arendal med balltre – det er folk som nå velges inn i den tyske Forbundsdagen. i Østerrike har antimuslimske FPØ 20 % oppslutning. I Belgia har liknende parti innpå 25%. Eksemplene er mange. Og forløperen for slikt er SIAN og deres våpendragere. For dette ormebolet har mange hoder.

La oss se på ett eksempel. Dere husker kanskje da TV2s Kadafi Zaman på direkten fikk høre av en av demonstrantene «Jeg viser min avsky mot sånne muslim-jævler som deg. Sånn innvandrer-drit som deg»? Dette skjedde på en marsj som Pegidaleder Max Hermannsen sto ansvarlig for. I Aftenposten 12. januar 2015 sier SIAN-leder Stig Andersen: «Jeg har gått i marsjen i dag. Pegida står for det samme oss. Det er klart at vi håper å håper å ha rekruttert flere medlemmer i løpet av denne kvelden.»

Flere av deltakerne var medlemmer i en eller flere rasistiske organisasjoner, som Ronny Alte, tidligere leder av floppen Norwegian Defence League (NDL) som nå er en del av Pegida Skandinavia. SIANs (dels tidligere) ledelse som Eivind Myr, Mona Solvang og Eilert Sannes deltok også i denne marsjen. Deltaker var også Jan Holthe, tidligere leder i den nazistiske Birkebeinergruppen og Hvit Arisk Motstand. Holthe har allerede markert seg i kommentarfeltene om det som skjer på lørdag. Jeg husker han fra 90-tallet – også da fikk han marsjordre i Gjøvik.

«Det er ikke mulig å ha felles verdier med muslimer» skrev SIANs leder Arne Tumyr i januar 2013. Han er også kjent for ha vitnet FOR Breiviks syn i rettssaken mot ABB som selv hevdet han forsvarte kristendommen og Europa mot muslimsk invasjon. Dette er altså disse folka enige i – ikke are det; de STØTTER DET. Konspirasjonsteorien til SIAN heter Eurabia, og er blant annet promotert av før nevnte «Fjordman», Peder Jensen, som SIAN vil vi skal finansiere. Gratulerer.

Dette kobbelet er rasister og fascister og som sprer fremmedfrykt, hat og oppfordrer til konflikt. Hør: Det spiller ingen rolle hva slags skalkeskjul dere bruker. Dere er ikke velkommen til Gjøvik.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags