Farlig negativ sosial kontroll på Gjøvik

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Meninger 

Etter fjorårets Gjøvikslag har SIAN søkt om å holde stand pånytt. Noen aktivister vil arrangere en tilstelning på samme tid. Det er selvfølgelig helt i orden. At de gjør det med den uttalte hensikt å lokke folk vekk fra «farlig» kunnskap er ikke fullt så flott. Det som er enda mindre flott er at Sønstelie i OA 13.4.2018 fremsetter tendensiøse og uriktige påstander for å markere for byens borgere: SIAN er paria. SIAN er onde. Viser du deg på samme sted som SIAN, vil Bygdedyret Sønstelie og hans kumpaner la det få følger. Shurika Hansen kaller dette for «Sosial kontroll - Norwegian style».

Jeg har snakket med en håndfull gjøvikensere som beretter om dette fenomenet etter fjorårets stand: Sønstelie bedriver negativ sosial kontroll av islamske dimensjoner, mot sine medborgere. Hvor lenge skal Gjøvik finne seg i hersketeknikkene til Sønstelie? Islam fremmer ikke frihet, toleranse og åpenhet. Det gjør heller ikke OA.

Jeg har respekt for Sønstelie sin rett til å mene hva han vil og påvirke omgivelsene til å innta hans eget standpunkt. Men det må skje ved sannferdig faktabasert argumentasjon. Det ansvaret har SIAN tatt, slik det fremgår av det brojyremateriell vi distribuerer på stands. I stedet velger Sønstelie i tråd med kulturmarxistisk kutyme, å ty til brunbeising og stigmatisering. Begrep som «hatefull» og «fordommer» bør aldri fremsettes, uten i følge med fakta som underbygger den harde ordbruken. Her svikter Sønstelie. Det er forskjell på «fordommer» og vår faktabaserte bekymring.

Sønstelie hevder SIAN viste aggresjon i fjor. De som var der, og de som har tilgang til internett, kan selv vurdere godheten i den påstanden. Sønstelie hevder at SIAN stjal «budskapet» fra OA. Men det var Sønstelie selv som ga Anna Bråten en plakat, med ordene «ja, værsågod». Tåler ikke Sønstelie at SIAN motsetter seg hat? Har han copyright på å bekjempe hat? Hva er «hat»?

Det er på tide at løgn, trakassering, stigmatisering og brunbeising erstattes av faktabasert formidling. Det polariserte ordskiftet er en naturlig konsekvens av den like naturlige politiske polariseringen av Vesten som følger av den islamske invasjon. Leserne kan vurdere om de synes Sønstelie har inntatt en posisjon som fremmer faktabasert dialog om vår tids største samfunnsproblem. Grunnverdier som kritisk tenkning, opplysning og humanisme preger vår rettsstat. Dette i motsetning til islamske samfunn, som baseres på hva Allah mener. Det er ikke tilfeldig at den europeiske menneskerettighetsdomstol to ganger har slått fast at islam er inkompatibelt med vestlige demokratiske rettsstater. Dersom du vil sette deg inn i islams destruktive potensiale, tar du turen til SIAN standen. Velger du vaffel og falaffel med AUF, viser det at du har andre prioriteringer.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags