Kulturhus på Shelltomta – god kulturpolitikk og enda bedre byutvikling

Shell-tomta: Slik kan det se ut dersom det skal bygges kulturhus i kombinasjon med leiligheter og hotellrom. Dette bygget er på 18 etasjer.

Shell-tomta: Slik kan det se ut dersom det skal bygges kulturhus i kombinasjon med leiligheter og hotellrom. Dette bygget er på 18 etasjer. Foto:

Av
DEL

LeserbrevAlternativet på Shell-tomta, med flerbruksfokus, kun få meter fra byens viktigste kollektivknutepunkt, i sentrum, påkopling til et allerede etablert kino og kulturhus, tett ved skateparken, inngang mot parken og Strandgata – og med mulighet til å få gjort noe med den sårt manglende kapasiteten hva hotellrom angår gjør dette til det desidert beste og antakeligvis det eneste realistiske alternativet. Og dette er sabla god byutvikling, i en eksisterende bykjerne der folk allerede ferdes!

Så gjenstår selvsagt jobben Gjøvik kommune må gjøre, i tillegg til å fatte et vedtak om å faktisk realisere og finansiere bygget; På en ordentlig måte sikre at kulturlivet og potensielle brukere blir tatt med på råd og behovene deres tatt på alvor, at man har langt fremme i hodet at man har nesten 5000 studenter og et høyteknologisk miljø i byen, at man denne gangen også lytter til de som har kompetanse på arrangement, lyd og lys og at man ikke alltid velger minimumsløsninger. Det vil jeg tro de har fått tydelige signaler om de siste ukene, men det kan neppe sies for ofte.

Sånn! Det går an å heie på og framsnakke hårete og spennende konsept på Gjøvik, dette spenstige høybygget er absolutt ett av dem – så gjenstår det bare å se om dette var et av dem man skulle like eller om man nå oppfattes som bakstreversk og negativ fordi man først og fremst ønsker at kommunale kroner skal komme kommunens innbyggerne og ikke private utbyggere til gode.

Strandsona vår bør brukes til felles- og friarealer, supplert med moderat og tilbaketrukket boligbygging i prisklasser som gjør at ikke bare de få har mulighet til å etablere seg i Gjøviks nye bydel. Her må politikerne hode tunga rett i munnen, det er dere som legger premissene, la oss slippe følelsen av å gå på nåde i noens hage på søndagsturen vår, på Fredvikafestival eller på vei til badestranda. Det har dessverre vist seg før fra andre byer at det fort kan bli resultatet.

Heia Shell-tomta, heia politikere med guts og prinsipper!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags