Bredbåndsatsing i Vest-Oppland

Even Aleksander Hagen og Kjersti Bjørnstad

Even Aleksander Hagen og Kjersti Bjørnstad Foto:

Av
DEL

Leserbrev
Rundt 2000 husstander får bredbånd i Vest-Oppland med bredbåndsatsinga til Oppland fylkeskommune
Oppland fylkeskommune satser stort på utbygging av bredbånd og bevilget 22,4 millioner kroner i fjor. Da bretta kommunene i Vest-Oppland opp ermene og satte av nesten fjorten millioner kroner selv. Dette må vi matche, og vi lover derfor ytterligere 10 millioner kroner til bredbånd i hele Oppland.
Det var i utgangspunktet satt av 22,4 millioner kroner til utbygging av bredbånd i Oppland. Fordelingen ble slik at fylkeskommunen ville sette av nesten 10 millioner kroner til Vest-Oppland. Nå økes beløpet for å få bygd ut mer.
Vi er imponert over engasjementet til kommunene. Vi mener bredbånd er noe av det viktigste for å kunne ta del i utviklinga både for kommuner og privatpersoner. Vi legger derfor til sammen nesten fjorten millioner kroner på bordet til bredbåndsutbygging i Vest-Oppland, og vi matcher dermed kommunene krone for krone.
Med bredbåndsatsinga til fylkeskommunen vil rundt 2000 nye husstander få tilgang på høyhastighetsbredbånd bare i Vest-Oppland. Oppland har en lav dekning på bredbånd, og selv om regjeringa er tydelig på målet med 90 prosent dekning i Norge, slår ikke det godt ut for Oppland.
Regjeringa ser ikke til distriktene i det hele tatt. Vi har store hull i bredbåndsdekninga og det gjør at barn ikke får gjort leksene sine, bedrifter får ikke inn ordre eller får betalt regninger, og eldre får ikke tilgang på den velferdsteknologien som kan bedre hverdagen deres. Bredbånd er i dag like viktig som all annen infrastruktur som strøm, vann og kloakk. Derfor legger vi på ytterligere fire millioner kroner til Vest-Oppland. Vi bruker nå tre ganger så mye penger som staten på dette.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags