Vismunda næringspark bør realiseres raskt

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevVed kjøpet av om lag 47 dekar næringsareal langsmed Vismunda på Biri har kommunen et godt grunnlag for å komme i gang med etableringen av et godt næringsareal. Det er også i dette området at en har lansert ideen om en sykehustomt. Uansett hva enden på den visa blir, er det viktig at vi nå kommer i gang med grunnlagsinvesteringene i området. På den måten vil det være enklere å kunne selge tomter til for eksempel næringsdrivende som vil etablere seg her.

Når de 43 kilometrene med firefeltsveg på E6 fra Moelv til Kolomoen åpner i løpet av neste år, vil Biri være midt i smørøyet for de som vil komme raskt ut med varer og tjenester. Tilgang til rask og god transport er avgjørende for de som vil ut på markedet.

Gjøvik kommune har ikke store næringsarealer å tilby på Biri. En stor grunneier er Opplysningsvesenets Fond (OVF), eid av Den norske kirke. Fra Gjøvik Senterparti har vi løftet tanken om kommunen ikke burde sikret seg disse arealene. Samtidig er det en hake ved dette; at det offentlige skal bruke skattepenger på å kjøpe areal fra en halvoffentlig aktør som OVF er. På den andre siden ville en da kunne sikret seg full kontroll med den framtidige forvaltningen av arealene.

I forbindelse med kommuneplanens arealdel, der vi skal peke ut nye arealer som vi vil ha både næringsliv og boligbygging på, er Biri et sentralt område allerede. Den jobben starter vi i formannskapet opp med allerede nå i april. Om ett nytt sykehus skulle bli liggende på Moelv, vil det heller ikke være noe tap for Biri – snarere tvert imot. Da bør kommunen ligge godt an dersom vi får klargjort tomter som ansatte ved sykehuset kan bygge og bo på. Eiendomsmarkedet på Biri er rimelig bra; etterspørselen er der og det aller meste som blir lagt ut for salg blir solgt raskt. Derfor er arbeidet med arealdelen av kommuneplanen nå svært viktig for Biri, Redalen og Biristrand.

De 5,5 millioner kronene som kommunestyret godkjente å bruke på eiendomskjøpet ved Vismunda, er vel anvendte penger. Vi må derfor sørge for at vi kan vise fram mer av området, og samtidig få lagt ned vann, avløp og annen såkalt infrastruktur i den framtidige næringsparken. Det vil være en investering for framtidige arbeidsplasser, forhåpentligvis skatteinntekter og mer næringsaktivitet på attraktive Biri.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags