Gå til sidens hovedinnhold

Nå kommer «storstugu» på Biri – og takk for det

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Først en takk til Gjøviks Blad som ringte meg, Aud Norgaard Nyhus, og ba om et intervju angående det nye sykehjemmet, omsorgssenteret Furulund. Det var den 3. oktober 2018, samme dag som Furulunds framtidige skjebne ble avgjort på et morgenmøte. Gjøviks Blad ønsket en uttalelse fra noen som bor i Biri. Jeg bor her, er medlem av Gjøvik Eldreråd, og er interessert i distriktspolitikk. Min kjære fetter Leif Steinstad bor her. Han er og har vært formann i Furulunds venner i en årrekke, og har sammen med mange dyktige, frivillige biringer gjort en formidabel jobb for beboerne på Furulund samt nabolaget. Naboene er, blant flere, vi som bor i en av de 22 boligene som ble bygd av Sanitetsforeningen i 1976, og som er godt vedlikeholdt.

Etter en del kartlesing og litt orientering fra den hyggelige journalisten som besøkte oss, ble vi enige om at overskriften på intervjuet måtte bli: Har tro på Biris nye Storstugu – på Furulund.

Les også

Slik blir Biris nye storstuggu

Det er bestemt dato for riving, og for oppbygging av Storstugu. Så langt er alt bra, for nå tror faktisk de fleste i Biri at det er alvor denne gangen. Undertegnede kaller dette for Prosjekt 1. Men Prosjekt 2, som svært mange biringer er opptatt av, nemlig rydding og fylling av den livsfarlige Bekkedalen, nevnes ikke med et ord. Ryktene sier forresten at det skal bygges en bru et eller annet sted. En bru er sikkert fin å ha for alle friske, oppegående og travle mennesker, men teller lite for alle ulike pasienttyper på Furulund. 

Helsepolitikken og eldreomsorgen er jo et brennbart tema for tiden – ja ikke minst i Gjøvik. Her må spares penger – så sykehjemsplasser legges ned, leger slutter og så videre.

Som sagt – til det kjedsommelig: Det er for lite penger til alt innen helsesektoren. Dette harmonerer lite med å få oppfylt innholdet i dagens motto, nemlig: Leve hele livet. Alle trenger frisk luft og et trygt og pent uteområde også med mulighet for sosialt fellesskap.  

Til dette er ikke Bekkedalen god nok. Den må ryddes – og fylles – ja til en nydelig park. Ja, kjære ordfører, rådmann og hele Gjøvik kommune. Dette vil koste penger, noe der ikke har, i hvert fall til dette. Derfor helt til slutt: Er det greit for dere – at vi oppfordrer alle biringer fra Biristrand med Åsroa, Biri med Øverbygda og Klomsteinroa samt Redalen – ja alle som har mulighet og lyst til å gjøre en gratis jobb for «Bygda vår Biri». Dette må selvfølgelig administreres fra begynnelse til slutt, så det er muligens en naiv drøm fra meg. Men i Biri har vi mange kunnskapsrike folk på mange felt. Her er maskinentreprenører i flokkevis, og mange flere som også har hjerte på riktig plass – så time will show.

Kommentarer til denne saken