Biologer med krav til politikere

Arkivfoto

Arkivfoto

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevJeg har lest i flere aviser at biologer kommer med krav til politikerne på Stortinget. Kravet er at det må opprettes reservat for de store rovdyra. Jeg skjønner godt at biologene er bekymret for rovdyra, og gjerne vil bevare disse på alle tenkelige måter. Alle biologer er høyt skolerte og ressurssterke mennesker, derfor kan jeg ikke få meg til å tro at disse med fult alvor og av egen interesse vil komme med et slikt urealistisk og ubegrunnet krav om reservat for rovdyr. Kanskje det er for å provosere. Det finnes ikke store nok areal til dette, noe alle som kan tenke praktisk og fornuftig har kunnskap om.

Det er nok ikke tilfeldig at dette problemet dukker opp akkurat nå da Stortinget arbeider med det nye rovdyrforliket. Derfor må en tenke over hvem som har fordelen av et rovdyrreservat. Det er bare rovdyrvernere og deres organisasjoner som har nytte av dette i sin propaganda og manipulering, dette er kommet som bestilt. Derfor kan en være fristet til å tro at dette krav om reservat kommer fra troverdige biologer som er kjøpt og betalt av organisasjoner som arbeider med alle mulige midler for å bevare rovdyra. Det er et gammelt ordtak som sier: «En får det en betaler for».

Jeg har god tiltro til alle politikere at de ser på dette kravet om et rovdyrreservat som helt urealistisk, da det ikke finnes store nok områder til dette. Den eneste plassen til dette kravet er i papirkorga, det er ikke verdt så mye som papiret det er skrevet på.

Til slutt vil jeg komme med en liten historie (vits), som kan være litt av forklaringen på det hele: «Det hørte med til sjeldenhetene at sjefen for bryggeriet var i kirken. En gang han var på plass, la han merke til at presten under bønnen sa: «Gi oss i dag vårt daglige brød.» Etter gudstjenesten tok han presten til side og sa: «Kan du tenke deg til å forandre dette til vårt daglige øl. Jeg betaler bra»! Presten ble oppbrakt og svarte at det kom ikke på tale. – Si meg sa sjefen for bryggeriet, – hvor mye betaler bakeren for PR da?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags