Bestillingsruter gir bedre kollektivtilbud på bygda

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Et godt kollektivtilbud er viktig av flere årsaker. Den mest åpenbare er at den reduserer biltrafikken, og dermed både globale og lokale utslipp. Å satse på kollektivtransport er god miljøpolitikk, men også god sosialpolitikk. For de som ikke har bil, kan et dårlig kollektivtilbud være til hinder for å komme seg ut.

I områder der folk bor spredt er rett og slett ikke passasjergrunnlaget stort nok til at bussene kan kjøre titt og ofte i ordinær rute. Men hvis man organiserer transporten på en smartere måte, kan likevel distriktene få et bedre kollektivtilbud.

Et godt eksempel det nye tilbudet med bestillingstaxi, som erstatter tilbudet fra den nedlagte bussruta 343 som gikk Gjøvik- Landåsen. Det er gledelig å lese at vardølingene er så godt fornøyd med tilbudet. OA skriver om Elin Hansebråten fra Vardal som før måtte gå fire kilometer for å komme til bussen, men som nå blir hentet på døra. Det er lett å skjønne at bestillingsruta har gitt henne en enklere hverdag.

MDG vil ha et helhetlig godt busstilbud, både i byen og på bygda. Det er viktig å tenke nytt, som med f. eks. bestillingsruter, så det blir lett for folk å velge renere transportmåter.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags