Bedre sjølforsyning

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerNå skrives det mye om at sjølforsyningsgraden vår er for dårlig. Jeg har derfor lyst til å nevne noen punkter som jeg tror vil bedre noe på dette. Og det første jeg tenker på er helt gratis, og vil bedre sjølforsyningsgraden betraktelig, nemlig slutte å kaste mat. Det brukes nå store arealer til dyrking av mat som blir kastet, altså unyttig bruk av dyrket jord.

Videre har vi her i landet enorme arealer med utmark. Takket være grunnløs og idiotisk rovdyrpolitikk blir disse arealene lite utnyttet til produksjon av menneskemat.

Jeg savner en skikkelig forklaring på hvorfor vi skal sørge for at rovdyr skal ha førsteretten på maten som produseres på utmarksbeitene. Hvilken nytte har vi av det? Hvor lenge skal landet vårt styres av fanatikere uten praktisk vett? Med litt stell og pleie vil disse arealene skaffe forgrunnlag for et stort antall firemagete dyr som produserer menneskemat av høg kvalitet.

Jeg så i sommer en liten flokk geiter spiste opp alt som vokste på stedet, både ugras, busker og kratt. Av dette produserte geitene kjøtt. I dag er sau og lammekjøtt mangelvare, og må importeres. Årsaken til at en rekke små bruk blir nedlagt må myndighetene ta ansvaret for.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags