Spørsmål til barnevernet

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerTiden kommer for politikerne til å drøfte budsjettet for neste år.

Når det gjelder barnevernets krav om mer penger bør barnevernet få spørsmål tilbake:

Hvorfor velger barnevernet den absolutt dyreste løsningen for plassering av barna de tar fra sine foreldre? Fosterhjem og institusjoner koster jo millioner for hvert enkelt barn.

Hvorfor velger ikke barnevernet den løsning de er pålagt i loven, nemlig at det først skal forsøkes å foreta plassering hos familie ? Etter loven skal en familieplassering først forsøkes.

Men barnevernet er helt konsekvent: De godkjenner ikke familie. Dermed stempler de hele familien til ungen som uskikket til å ta seg av barn, - særlig besteforeldre. Direkte lovstridig driver barnevernet. Nå har forresten EU-domstolen sagt at barn har krav på å få se sine besteforeldre, er det ikke flott. Men flaut, at vi må få hjelp utenfra på den måten.  

Derfor, kjære kommunestyre, krev av barnevernet at de først oppgir hvor mange familieplasseringer de har foretatt siste år. Et slikt spørsmål lar seg besvare av barnevernet uten å bryte noen taushetsplikt slik barnevernet alltid henviser til. (Den andre påstanden barnevernet bruker å komme med er at deres virksomhet er lovpålagt, - og derfor er så dyr. Akkurat som om kommunens øvrige virksomhet ikke er lovpålagt den også)

Jeg oppfordrer alltid barnevernet til å gi et svar i avisen, men dette får vi aldri! Barnevernet driver videre med sitt hemmelighetskremmeri. Så derfor bør barnevernet avkreves et svar til kommunestyret når barnevernet spør om penger. Husk at familieplasseringer er bortimot gratis, for der er det kjærligheten og ikke pengene som er drivkraften.

Nå er vi spent på hva det blir til.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags