Gå til sidens hovedinnhold

Barnevern!

Artikkelen er over 4 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Sitter og leser innlegget til Jørgen Stueland i onsdagens OA. Den mannen der har så forbannet rett i det han skriver. Han har kommet med flere innlegg om barnevernet i det siste. Jeg føler å dele mine tanker med dere om at det barnevernet driver med er som x-files, man tror det ikke før man ser det! Barnevernet kan gjøre akkurat som de vil, ingen kan faktisk gjøre noe med dem.

Rett skal være rett, i mange tilfeller må faktisk barnevernet med rette gå inn med omsorgsovertakelse. Imidlertid i mange saker så blir de stakkars foreldrene truet med å gjøre som de sier. Ellers blir det omsorgsovertakelse. Hvem gjør ikke det da. De er som regel veldig unge de foreldrene. De blir truet til å legge seg inn på mødrehjem, de blir truet å legge seg inn på psykiatrisk, de blir truet på å gå til samtaletimer, men hva hjelper det! Barnevernet kjører over dem uansett. De får ikke tilbake barna sine. For dette går nemlig på penger. De leier inn sakkyndig, de leier inn advokater som kun jobber for barnevernet. Foreldrene får riktignok tilbud om advokater også, men det er «barnevernets advokater». Barnevernet skal vinne saken uansett, de tenker i hvert fall ikke på barnet eller foreldrene.

Til slutt går det prestisje i saken, de gir seg ikke uansett. Skal de stakkars barna og foreldrene ha en sjans til å få tilbake barnet sitt, må de skaffe sin egen sakkyndig. Men det koster penger, 20–30000 koster det å få sin egen advokat. Hvem stakkar har råd til det, når de er i etableringsfasen som ferske foreldre. Jeg spør bare hvem jobber de for – dette barnevernet? Ikke barna og foreldrene i hvert fall. Dette går kun på dem selv.

Mange har kanskje besteforeldre som kan hjelpe dem over «kneika». De er vel etablerte, har mulighet til å hjelpe dem. Men nei da, da kommer barnevernet inn og finner feil med besteforeldrenes omsorgsevne. Det er vel det beste for barnet og få være hos sin nærmeste i den krigen barnevernet fører? Nei, det er det jo ikke! De truer dem faktisk med omsorgsovertakelse til vilt fremmede. Det er det beste for barnet! Kun fordi barnevernet og sakkyndig skal vinne saken sin. Tenker overhodet ikke på barnets beste. Barnevernet er jo som dere ser på nyhetene på TV og i aviser, til lite hjelp. De kjører sitt eget løp uansett, fortsetter og true foreldrene og besteforeldrene. Gir seg ikke. De svarer ikke på foreldrene sine spørsmål før flere dager senere, hvis de i det hele tatt svarer. Svaret er da oftest i negativ retning. De holder seg som sagt ikke til tidsfrister som blir gitt i utgangspunktet, de går tilbake på avtaler. Ikke rart foreldre gir opp underveis, men det er akkurat det barnevernet vil, for da vinner de en sak til.

Hvordan kan en sakkyndig ofte etter kun 2 – 4 besøk uttale seg om at de ikke egner seg som foreldre? Fordi mor eller far ikke har nok øyekontakt med barnet sitt f.eks.? Tenk deg selv, at vilt fremmede skal sitte å se på at du gjør alt pedagogisk riktig med barnet ditt! Hadde du fått det til? Nei, ikke i deres øyne i hvert fall. Dette her er bare en liten del av det foreldre og besteforeldre blir utsatt for. Barnevernet kan gjøre akkurat hva de vil. Hjelper ikke å klage til fylkesmann engang, for da blir de truet enda mer. De stakkars foreldrene og barna. Ikke kan de anmelde dem til politiet, de er jo også med på dette. De er faktisk helt hjelpeløse når de først er under barnevernet og saken henger ved dem resten av livet!

Dette er kun en liten del problematikken, kunne ha skrevet en hel bok om det her. Ingen aner hva de må igjennom når de først har kommet under barnevernet. En ting er sikkert, hadde de fått bestemt hvem som hadde egnet seg til å bli foreldre, ja da hadde Norge blitt folketomt til slutt!

Kommentarer til denne saken