Kommentar til Torvild Sveen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerI OAs referat 28.3. fra debatten om felles barnevern i Gjøvik kommunestyre kan jeg lese at representanten Torvild Sveen retter sterke angrep mot Bygdelista i anledning vårt standpunkt da saken ble behandlet i kommunestyret i Nordre Land. Det er mulig at Sveen er indignert på vegne av sine partifeller i Nordre Land. De fikk nemlig sitt pass påskrevet i debatten – og det med rette. I denne saken diltet de i hælene på administrasjonen som en holdningsløs saueflokk. Takket være dem mister kommunen styringen over en viktig tjeneste, samtidig som 13 kompetansearbeidsplasser flyttes ut av kommunen. Det er skammelig og hårreisende!

Jeg hadde aldri trodd at Senterpartiet skulle bli den fremste forkjemperen for sentralisering, men det har de vist i denne saken at de er. De er et parti uten prinsipper og ideologisk ryggrad, som snur kappen etter vinden med pragmatisk nonchalanse.

Det er riktig at vårt barnevern ved fylkesmannens tilsyn i 2016 befant seg på et lavmål. Men siden den gang har utviklingen gått i positiv retning. Alle avvik i fylkesmannens tilsyn er lukket, tjenesten har hatt en ny giv, og det har vært en forsiktig optimisme blant de ansatte. At en i en slik situasjon skal kaste vrak på det positive en har oppnådd, er forstemmende og meget opprørende! Bygdelista var for øvrig ikke de eneste som mente dette. Både SV og størsteparten av Arbeiderpartiet støttet vårt forslag, så her var det et bredt mindretall.

Torvild Sveen har så visst ingen grunn til å hovere! Historien til barnevernet i Gjøvik er ingen solskinnshistorie, og jeg har overhodet ingen tillit til at denne tjenesten vil ivareta våre barn. Det er et faktum at kvaliteten på en tjeneste avtar proporsjonalt med avstanden mellom brukerne og de som skal utføre tjenesten. Dette vil bli en tjeneste der nærhetsprinsippet vil er helt fraværende, en tjeneste vi ikke har noen styring med eller kontroll over, selv om vi de facto har det juridiske ansvaret for den.

Etter dette vedtaket hersker det krigstilstand innenfor det politiske miljø i Nordre Land, og Bygdelista skal sørge for at frontene holdes varme. Skulle jeg mot formodning befinne meg på arenaen etter valget i 2019, vil oppsigelse av barnevernsavtalen med Gjøvik bli en kampsak. Jeg vil aldri akseptere at Nordre Land blir et underbruk av Gjøvik verken på dette eller andre områder. Og Torvild Sveen bør for ettertiden konsentrere seg om politikken i egen kommune framfor å bedrive utidig innblanding i andre kommuners anliggender.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags