Et svar til Løkkebø og Engh

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerLøkkebø og Engh i Nordre Land skriver om barnevernet og det samarbeidet vi forsøker å få til. Jeg har ingen problemer med å se at det er tre selvstendige kommuner som skal inn i dette samarbeidet - med de utfordringer det skaper.

Likevel; jeg mener oppfølgingen av barnas beste må gå foran alt. Lokalkunnskapen er det fortsatt landingene som vil sitte på, sjøl med kontoradresse Gjøvik. Fortsatt er det utadrettet virksomhet, rettet mot barn og familier som har et behov for hjelp, i de tre kommunene som må være prioritert.

Engh mener jeg hoverer, men da har han ikke sett eller hørt hele mitt innlegg. Det er nettopp fordi ingen av oss har grunn til å hovere over de resultater barnevernet har hatt i våre kommuner at jeg mener vi i fellesskap kan se om det er mulig å samarbeide til barnas beste. Vi kan lære noe fra barnevernet i Land og Land kan lære noe fra barnevernet vårt.

Det er mulig å reversere inngåtte avtaler. Men å bestemme seg på forhånd for at det ikke går, synes jeg er defensivt.

Barnevernet er stadig vekk trukket fram som en av de tjenester som vil tjene på en kommunesammenslåing. Jeg er ikke sikker på det. Dette blir vår lakmustest på om vi kan vise at samarbeid er et like godt alternativ som sammenslåing er. Dette handler ikke om utidig innblanding i andre kommuners anliggende. Det er et forsøk på å komme ovenpå i en kritisk situasjon for oss alle.

For øvrig skal kommunestyret i Nordre Land få drive med sitt for min del. Men med ei oldemor fra Haugsveen i Torpa, andre familierøtter i Søndre Land og nær familie og venner på Dokka, har jeg et ønske om at vi sammen kan utvikle en barnevernstjeneste som er et gode for unger, enten de kommer fra Gjøvik, Nordre Land og Søndre Land.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags