Barnevern og manglende hjelp i Land

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Meninger 

I avisen framgår det nå at en ny innleid leder i barnevernet i Land har kommet med freidige uttalelser om hva han mener er årsaken til det dårlige arbeide som barnevernet i Land har gjort. Han mener det er den enkelte medarbeider og ledelsen.

Mannen er meget modig. Han vil komme til å erte på seg en god del av de 21 som oppgis å være ansatt i barnevernet i Land og som altså ikke har gjort jobben sin. Han sier at det mangler kvalifikasjoner. Han har sikkert rett. Men vil den ryddeprosess som foregår være til barnas beste, eller vil det nå i opprydningsfasen bli et ras av nye omsorgsovertakelser, altså hvor barnevernet tar ungene fra folk og plasserer dem slik at ungene i praksis mister mor og far og hele sin familie?

Det sies lite om hva dette opprydningsarbeidet går ut på. Hva dette går ut på vil ikke være belagt med noen taushetsplikt, les hemmelighold. Så la oss få vite? Jeg er nokså sikker på at svært mange saker er gamle bekymringsmeldinger fra alle kanter som burde for lengst vært henlagt som grunnløse, men som har vært en plage i årevis for foreldre som har blitt klaget på. Tenk hva det betyr for folk å ha en slik trussel over hodet i lange tider! Ellers har jeg jo inntrykk av at barnevernet forsøker å oppheve biologien. Ja, dette er mors og far kjærlighet til sine barn og som barnet trenger for sin utvikling til voksenliv. Dessverre viser det seg at det går dårlig med fosterbarn fordi det er mangel på mors og fars kjærlighet.

Barnevernet vil likevel hevde at det går dårlig med disse barna fordi de har hatt en dårlig start, og at det derfor er foreldrenes skyld. Men dette stemmer jo ikke? For også fosterbarn som er tatt fra mor straks etter fødselen går det også dårlig med, dvs. at der kan man ikke skylde på foreldrene. Dette er faktisk vitenskapelig bevist, i den grad noen stadig fastholder at mors og fars kjærlighet ikke er nødvendig for barnets tilknytning. For tilknytningen er livsviktig for barn. Og denne tilknytningen kan ikke erstattes av fosterforeldre, selv om vi alle skulle ønske at andre enn mor og far kunne klare dette. Desto mer kan man beundre fosterforeldre som virkelig strever for å hjelpe barn som de får ansvaret for. Jeg ønsker meg debattinnlegg fra sakkyndige og barnevern, men det er langt mellom innlegg derfra. Hvorfor det er slik kan vi jo tenke oss grunnen til? Ellers er det gledelig at så mange brave borgere skriver i avisen om barnevern. Dette er viktig for oss alle. Takk for meg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags