Gå til sidens hovedinnhold

Det gjelder barnet ditt

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Barnehagen skal i samarbeid og forståelse med hjemmet ivareta barnas behov for omsorg og lek, og fremme læring og danning som grunnlag for allsidig utvikling sier barnehagelovens § 1.

For barnet ditt blir barnehageansatte ofte betydningsfulle og viktige personer. I mange tilfeller ser vi barnet ditt i flere våkentimer av døgnet enn du gjør selv. Den tiden vi er så heldige å tilbringe med ditt barn vil vi fylle med kvalitet. Kvalitet for oss er ikke at barnet ditt lærer å lese og skrive, at det kan telle til 10 på engelsk eller at det vet hvordan man lager en vulkan. Derimot er kvalitet å møte barnet ditt på en måte som gjør at ditt barn får en positiv opplevelse av seg selv. Det er å gi barnet mestringsfølelse, selvrespekt, tilhørighet, trygghet og at det har en betydningsfull plass i fellesskapet.

På lik linje med deg trenger barnet ditt en mening i livet. For deg er jobben gjerne en viktig del av din identitet og det samme kan vi si at barnehagen er for barnet ditt. Vi vil at barnet ditt skal oppleve at det er bra nok som det er og at det betyr noe for oss at det er der. Vårt møte med ditt barn skal bære preg av raushet, kjærlighet og omsorg. Vi skal hjelpe barnet ditt til å regulere egne følelsesuttrykk og møte sosiale utfordringer.

Dessverre strekker vi ikke alltid til. Det er mange barn i ei barnegruppe og selv om pedagog- og voksentettheten nå er bedre regulert, er det fortsatt store deler av dagen behov for flere voksne. Vi klarer ikke å være tilgjengelige for ditt barn så ofte som vi ønsker.

Vi oppfordrer deg som forelder til å bruke din stemme overfor politikerne slik at vi kan få større voksentetthet i barnehagen. Det gjelder ditt barn.

Kommentarer til denne saken