Barna må bli sett

..

.. Foto:

Av
DEL

LeserbrevEn tilstrekkelig bemanning er viktig for å se hvert enkelt barn, uansett alder, og vi i Senterpartiet ønsker at ditt barn skal bli sett. Barnehage og skole har begynt igjen og mange barn er spente på hva som venter dem dette året. Mange kan fort føle på en angst og usikkerhet når det kommer til en forandring i hverdagen, enten det er som helt ny i barnehagen, ny på avdelingen eller i ny klasse på skolen. Det kan være vanskelig å finne følelsen av trygghet og mestring og det er her vi i Senterpartiet i Søndre Land og Østre Toten ser behovet for tidlig innsats.

Vi ønsker å jobbe for at det skal være en god nok og tilstrekkelig grunnbemanning helt fra barnehagen, gjennom grunnskolen, ungdomskolen og til man er ferdig på videregående. Vi vil sette fokus på den psykiske og fysiske helsen til barn og ungdom og mener derfor at det må være nok ansatte til å kunne se hvert enkelt barns behov.

Vi er også sikre på at en økt grunnbemanning kommer til å føre til at de voksne opplever en bedre arbeidsdag. Der de får tid til å bli godt kjent med hvert enkelt barn og følelsen av å kunne bidra og få bedre tid til å trekke pusten mellom slaga og få hentet seg inn igjen når stressende øyeblikk sniker seg på. Dette vil også minske sykefraværet og gi bedre psykiske helse til de ansatte i barnehagene og på skolene.

En trygg oppvekst og trygg læringsarena er viktig for at man skal kunne komme ut i arbeidslivet som trygge, kunnskapsrike og kloke mennesker med et ønske om å bidra i samfunnet, og en psykisk helse som gjør det mulig. Det er viktigere å forebygge enn å reparere!

En økt grunnbemanning i både barnehager og skoler mener vi kan bidra til at barn og ungdom får en trygg og god hverdag både i Søndre Land og i Østre Toten.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags