Gå til sidens hovedinnhold

Eldreomsorg med fokus på kjærlighet

Artikkelen er over 4 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Mitt navn er Ingrid og min hjertesak er eldreomsorg. Jeg vil at det viktigste i politikken skal være det viktigste i livene våre, og for meg er det familie. Familie er besteforeldre, foreldre, tanter og onkler, søsken, søskenbarn og kjærester. Felles for oss alle er at vi blir eldre for hver dag som går, og da kan vi ikke ha en eldreomsorg der utviklingen stopper i det vi blir eldre. Hvordan skal vi da møte framtidas behov?

Mine besteforeldre har alltid vært opptatt av å kunne jobbe lengst mulig. Begge jobber enda, selv om det er langt over pensjonsalder. Grunnen til at de enda gjør det er fordi det er der de møter folk. De får en møteplass.

Bestemor kaller denne møteplassen for sitt andre hjem. Det kan ikke alle. Jeg vet om flere som ikke har en sånn møteplass, hvor det ikke er noe «andre» hjem. Jeg vet om flere som føler seg ensomme, som ikke har sine venner lengre, som har stor avstand til familie og som ofte sitter hjemme i godstolen sin alene. Hvorfor er det sånn at når vi ikke har en møteplass når vi blir eldre? Mine besteforeldre, som flere andre eldre, har sagt at de vil bo hjemme så lenge de kan, fordi da kan de bo sammen. Det er ikke sånn at kjærligheten slutter selv om de ikke er like nyforelsket som da de var 17. Hvetebrødsdagene ender ikke nødvendigvis med årene, og derfor vil Arbeiderpartiet sikre at par får bo i sammen så lenge det er forsvarlig. Med en kjærlighetsgaranti frigjør vi også kompetanse, da omsorgsarbeidere kan bruke mere tid der de virkelig trengs.

Mitt navn er Ingrid, 17 år og jeg kan ikke stemme til høsten, men om jeg kunne så hadde det vært på Arbeiderpartiet fordi eldreomsorg er min hjertesak. Vi trenger en ny regjering for at eldre skal få aktiviteter og opplevelser gjennom andre kanaler enn en TV-skjerm. Vi trenger en ny regjering for at de som vil skal kunne bo lengre hjemme ved å løfte velferdsteknologien for at eldre skal få en verdig alderdom. Vi ønsker at hjemmesykepleien skal få flere ressurser, så omsorgsarbeidere ikke må dra fra ett hjem med dårlig samvittighet for den kaffekoppen de ikke hadde tid til. Vi trenger en regjering som vil la de eldre bo i sammen på gamlehjemmet i det som kan være den siste delen av livet. Alle skal med, fordi alle trengs.

Kommentarer til denne saken