Gå til sidens hovedinnhold

På tide å tenke kollektivt

Artikkelen er over 3 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Mange vil si at de som vokser opp i en by har muligheter. Muligheter til å gå, sykle eller ta bussen hvor som helst og når som helst. Dette kan ofte stemme. Men må det være slik?

AUF sin strategi er at alle skal ha et godt tilbud til å reise kollektivt, uavhengig av hvor de bor. AUF ønsker at alle ungdommer skal kunne kjøpe et nasjonalt månedskort for kun 200kr. For dette kortet kan du reise så mye kollektivt du vil i ditt fylke. For mange høres dette ut som en saga blått, men det er faktisk ikke så vanskelig å gjennomføre som et av verdens rikeste land per innbygger.

Dagens politikere, og dagens «superblå» regjering med Venstre, Fremskrittspartiet og Høyre bør ta økt ansvar for å sørge for at norske barn og ungdommer får et tilfredsstillende kollektivtilbud. Det skal ikke kun være ungdom i Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø som skal ha mulighet til å reise kollektivt.

AUF og Arbeiderpartiet ønsker å ta ansvar for at landets innbyggere, og særlig barn og ungdommer, skal ha et godt kollektivtilbud. Ungdommer skal ikke måtte holde seg hjemme fra fritidsaktiviteter og vennesammenkomster kun fordi våre folkevalgte ikke gidder å ta ansvar. Jeg er helt sikker på at også mange foreldre vil slippe «tidsklemma» ved å måtte kjøre og hente i tid og utide.

I 2019 er det kommune- og fylkestingsvalg. Det er viktig at vi gjør et klokt valg og at vi gir ansvaret til politikere som faktisk vil gjøre hverdagen bedre for folk flest. Da holder det ikke med blåfargede partier som kun snakker om det i en landsmøtetale.

Det er på tide med politikere som tar ansvar for et godt kollektivtilbud i Oppland!

Arbeiderpartiet og AUF vil ta det ansvaret!

Kommentarer til denne saken