Varig opphold i Norge

OPPROP: Alle prestene i Hadeland og Land prosti står bak uttalelsen. Fv. Gitte Bergstuen, sogneprest i S. Land, Knut Ellefsrud, sogneprest i N. Land, Stian André Roos, sogneprest i Jevnaker, Ola Viker Lunde, sogneprest i Lunner, Unni Sveistrup, sogneprest i Gran, Dagfinn Magnus, sogneprest i Brandbu, Anne Hilde Wesenberg Helland, prostiprest, Øystein Wang, sogneprest i S. Land, Kirsten Almås, prost i Hadeland og Land, Karin Hansen Bøe, sogneprest i Gran, Hans Erik Raustøl, spesialprest i Gran, Mari Mikkelsen Western, sogneprest i Lunner, Kristin Sundt og sogneprest i N. Land.	FOTO: Inger Stensrud Haug.

OPPROP: Alle prestene i Hadeland og Land prosti står bak uttalelsen. Fv. Gitte Bergstuen, sogneprest i S. Land, Knut Ellefsrud, sogneprest i N. Land, Stian André Roos, sogneprest i Jevnaker, Ola Viker Lunde, sogneprest i Lunner, Unni Sveistrup, sogneprest i Gran, Dagfinn Magnus, sogneprest i Brandbu, Anne Hilde Wesenberg Helland, prostiprest, Øystein Wang, sogneprest i S. Land, Kirsten Almås, prost i Hadeland og Land, Karin Hansen Bøe, sogneprest i Gran, Hans Erik Raustøl, spesialprest i Gran, Mari Mikkelsen Western, sogneprest i Lunner, Kristin Sundt og sogneprest i N. Land. FOTO: Inger Stensrud Haug.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Prestene i Hadeland og Land prosti var nylig samlet til prestemøte på Lunner. Asylsituasjonen i Norge ble drøftet på møtet. Flere av prestene er i nær kontakt med mindreårige asylsøkere fra Afghanistan som nå lever i stor frykt og usikkerhet for å bli sendt tilbake når de etter hvert fyller 18 år.

- Vi kan ikke akseptere at den norske regjeringen sender asylsøkerne ut av landet og tilbake til en usikker og farlig framtid i Afghanistan, uttrykker prestene, og henstiller til norske myndigheter om å gi asylsøkerne opphold. Norsk ungdom opplever det å bli 18 år som en stor og gledelig begivenhet, der de ofte feirer myndighetsdagen. Vi kan ikke akseptere at våre afghanske brødre og søstre nå opplever det stikk motsatte, som en fryktens umyndiggjøringsdag, sier Øystein Wang, sogneprest i Søndre Land.

Vi har et moralsk ansvar for å gi de unge en opplevelse av trygghet og verdighet nettopp i denne sårbare alderen i livet..

Prestene henstiller til regjeringen om å endre sin politikk og gi denne gruppen varig opphold i Norge.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken