Arbeiderpartiets sanne ansikt i fastlegesaken

Ordførerkandidat Anne Bjertnæs

Ordførerkandidat Anne Bjertnæs Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi hørte det i formannskapet fra ordførerkandidat Even Solhaug og nå hører vi det fra nestleder i Gjøvik Arbeiderparti, Bjug Ringstad – Arbeiderpartiet mener først og fremst at det er viktig at fastlegen din er kommunalt ansatt. Høyre er mer opptatt av at vi sikrer gode fastlegetjenester i kommunen enn måten de er organisert på.
Det har lenge vært en utfordrende situasjon med tilgang på tilstrekkelig antall fastleger i Gjøvik. Dette har vært varslet over lang tid uten at det har blitt iverksatt nødvendige tiltak for å løse problematikken. Vi har hørt om manglende kommunikasjon og manglende tillit. Med en politisk ledelse som først og fremst kommuniserer at de ønsker å overta fastlegenes praksis billigst mulig forstår jeg at det blir vanskelig å kommunisere med åpenhet og tillit.
Det viktige for Høyre i denne saken er å sikre innbyggerne i Gjøvik sin lovmessige rett til fastlege. Det gjør vi ikke i dag, det må vi gjøre noe med. Den vedtatte legeplanen supplert med vedtaket i formannskapet nå i juli burde gi rom for dette. Her er gis det mulighet for å ansette flere leger kommunalt, det er åpnet for å gå inn på avtaler som gjør at kommunen drifter kontor og øvrig helsepersonell, men at fastlegen driver som selvstendig praksis, det åpnes for at fastlegene drifter det hele selv og at kommunen kan opprette et eget kommunalt legesenter. Det finnes ikke noe vedtak som sier at alle fastlegene i Gjøvik skal over i kommunale stillinger. At Arbeiderpartiet nå bringer inn dette i debatten bidrar til ikke noe annet enn å komplisere forhandlinger og kommunikasjon ytterligere. Innbyggerne våre trenger ikke dogmatisk prinsipprytteri og ansvarsfraskrivelse fra Gjøvik Arbeiderparti i denne situasjonen. De trenger en politisk ledelse som tar ansvar og administrasjonen trenger et tydelig politiske lederskap bak seg som tar det ansvaret de har i å sikre innbyggere i Gjøvik en fastlege.
Et ansvar vi i Høyre er klare for å ta fra høsten.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags