Norges beste videregående skole

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDet er vårt mål i Innlandet Arbeiderparti.

Gjennom flere år har gjennomføringen av videregående skole økt i Oppland og Hedmark. Det er godt nytt. Dagens samfunn og utviklingen vi står i viser oss hvor viktig det er med fullført og bestått videregående og fag-/svenneprøve. Økt gjennomføring kommer bl.a. av målrettet jobbing og tidlig innsats, vi ser hva som fungerer og vil gjøre mer av det. Et godt samarbeid med kommune er helt nødvendig, både for å legge et godt grunnlag og ikke minst for å tydeliggjøre betydningen av grunnskolepoengene til ungdommen. Høyere grunnskolepoeng = bedre gjennomføring av videregående. Det er nødvendig med tett oppfølging fra dag en, der det er nødvendig. Elevene skal oppleve at vi er tett på og følger opp. Lærere som skal ha tid til å være lærere og vi skal ha et godt apparat rundt elevene for å ivareta de på best mulig måte.

Det er for mange som slutter på videregående. Disse er det viktig å fange opp og fokusere på. Hvorfor velger du å avslutte skolegangen din og hva kan vi gjøre for å hjelpe deg? Det er flere stikkord vi skal ha med oss i dette arbeidet; livsmestring, psykisk helse, null mobbing, trygt og godt skolemiljø, motivasjon og mestring.

I Innlandet trenger vi flere fagarbeidere, til bedriftene vi har og til de 1000 nye arbeidsplassene vi årlig vil opprette. Derfor må vi satse på yrkesfag og læreplass til alle. Et godt samarbeid med næringslivet. Samarbeidet gir oss muligheten til å utvikle riktig kompetanse, riktig dimensjonering og et trygt og seriøst arbeidsliv for lærlingene. Vi har hatt en målrettet satsning på yrkesfag, det gjør at over 50 % av søkere på VG1 i Oppland og Hedmark søker yrkesfag. Dette er veldig positivt. Flere bedrifter og kommuner må se mulighetene som ligger i å ha flere lærlinger – av dette kommer det dyktige fagarbeidere.

I samarbeid må vi jobbe med å finne fortrinnene til Innlandet, slik at vi finner de gode satsningsområdene innenfor blant annet næringsliv. Dette vil kunne gi oss flere læreplasser og arbeidsplasser.

Fokus på kvalitet i skoleutvikling må vi ha i vårt arbeid. Jobben som gjøres i fylkeskommunene og ute i bedriftene er sentral. Vi vil være med å prioritere skolesatsing og utvikling i Innlandet.

Skal vi ha Norges beste videregående skole må vi se hele eleven. Vi vil ha en offentlig skole som tar vare på elevene – og lærlingene. Som er tydelige på kvalitet i alle ledd og der vi sikrer et trygt og godt skole- og arbeidsmiljø – det fortjener alle.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags