Skivebom, Sarromaa

Av
DEL

MeningerDet er nesten morsomt at Sarromaa ble så opphengt i om det var katten eller jeg som brukte teksten hennes som avtrede. Jeg ble tidlig pottetrent og har tilgang til toalett inne, men hvem vet : tenk om jeg hadde hatt utedass? Jeg skal spare eventuelle leserne for detaljer.

Sarromaa svarer ikke på det som var den reelle kritikken min: burde ikke en som liker å stå fram som samfunnskritiker være opptatt av hvordan vi kan bidra til å få flere til å ta på seg verv - enten som politikere eller i lag og foreninger?
Tror Sarromaa at en slik tekst hun hadde i OA lørdag bidrar til at lysten blir større til å engasjere seg?

I disse dager bruker alle politiske partier mye energi på å finne gode kandidater til sine lister til kommunestyre og fylkesting. Mange vegrer seg og velger som Sarromaa å bruke tiden sin på hyggelige ting for seg selv og sine. På den måten blir de spart for negative tilbakemeldinger på nett og i media, men de går samtidig glipp av muligheten til å delta i utviklingen av stedet de bor. Nei, ikke alle møter er like festlige og ja, ikke alle innlegg fra talerstolen er like inspirerende, men det viktig for at demokratiet skal fungere at vi har folkevalgte politikere.

Er det da greit å ironisere over at noen faktisk har valgt å bruke timer, måneder og år i engasjement for fellesskapet?
Solhaug har lang fartstid i kommunepolitikken og har stor kunnskap om muligheter og utfordringer for framtidig utvikling i alle deler av kommunen.
Er ikke det viktigere enn hvilket kjønn han har?

Det hadde vært en kjærkommen avveksling om Sarromaa vurderte å skrive positivt om noe eller noen. Hun er jo tydeligvis skrivefør og glad i å skrive. Det er nok av negative kommentarer å få for den som tar på seg oppgaver for fellesskapet.

(I fall Sarromaa ikke har hatt katt bør jeg kanskje orientere om at det havner andre ting enn tiss i en kattekasse -.)

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags