Fastlegekrise på Gjøvik?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er mye Gjøvik Arbeiderparti ikke vet om drift av et fastlegekontor. Det vi imidlertid vet er at det ikke er tilstrekkelig med kjøpere til hjemler som blir ledig når privatpraktiserende fastleger av ulike årsaker ønsker å trekke seg tilbake.

Vi vet at vi nå har ansatt en fastlege på kommunale vilkår. Til den stillingen var det 12, etter sigende, godt kvalifiserte søkere.

Vi vet også at da legetjenesteplanen var ute til høring, så skrev blant annet Lunder og Breiby på vegne av Gjøvik Almenlegeforening at: «Vi støtter kommunens plan om et nytt kommunalt legekontor med 5 nye legeårsverk innen 2020 med mulighet for utvidelse innen 2028. Vi etterlyser konkrete planer for hvordan dette skal løses».

Med forslaget om å etablere et legesenter i tilknytning til (ikke integrert i) den planlagte helseklinikken på CC, kan vi ikke se annet enn at vi svarer opp det som Lunder og Breiby på vegne av Gjøvik Almenlegeforening har uttalt i sin høringsuttalelse.

Gjøvik Arbeiderparti har bedt administrasjonen utrede muligheten til å etablere et nytt legesenter på CC. Ideen om en komplett helseklinikk er fascinerende. Her har vi en konkret mulighet til å lokalisere forebygging og behandling under samme tak. En mulighet vi mener det er vel verdt å undersøke. Viser det seg ikke å være gjennomførbart, så må vi få på plass et kommunalt fastlegekontor et annet sted.

Uansett om det blir på CC eller annet sted, så er Gjøvik Almenlegeforening og Gjøvik Arbeiderparti slik vi leser det, enige om at det skal opprettes et nytt kommunalt fastlegekontor i Gjøvik. Den enigheten håper vi at vi konstruktivt kan bygge videre på.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags