Gjøvik trenger bedre kommunal helse- og omsorgspolitikk

Nominasjonskomiteen i Gjøvik Høyre innstiller Anne Bjertnæs (46) som ordførerkandidat til kommunevalget i 2019. Hun sitter i kommunestyret og formannskapet, og er gruppeleder i Gjøvik Høyre. Blir hun valgt vil Gjøvik få sin første kvinnelige ordfører.

Nominasjonskomiteen i Gjøvik Høyre innstiller Anne Bjertnæs (46) som ordførerkandidat til kommunevalget i 2019. Hun sitter i kommunestyret og formannskapet, og er gruppeleder i Gjøvik Høyre. Blir hun valgt vil Gjøvik få sin første kvinnelige ordfører.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Med jevne mellomrom kommer oppslagene i media som er så hjerteskjærende at de fleste av oss ikke kan la være å la seg berøre. Selvsagt skal det være slik at pleietrengende gamle skal ha plass når de har behov for det, når lege og helsepersonell mener det er nødvendig. Det er sårbart og krevende å være pårørende til nærpersoner som har store hjelpe- og pleiebehov. Ekstra tungt blir det dersom du opplever at du må kjempe mot vindmøller i et stort og mektig system i tillegg.

Jeg og Høyre vil se på antall plasser og prioriteringer på nytt, i lys av utviklingen og de historien Mette Ødegaard og andre pårørende forteller. Samtidig har vi vært opptatt av at vi i Gjøvik må se på hvordan vi organiserer tjenesten og se på hvordan teknologi i kombinasjon med styrket ledelse og økt grunnbemanning kan gi bedre innhold. Vi vil bidra for at de ansatte skal kunne gjøre sin jobb på en best mulig måte. Høyre vil bidra til at Gjøvik får en helse- og omsorgstjeneste med best mulig kvalitet, verdighet og økt trygghet for de som bor hjemme og at vi kan tilby plass til de som trenger det.

Kommunikasjon og dialog med pårørende er svært viktig, og det er kommunen som må ta ansvar for at denne kommunikasjonen og dialogen er god. Pårørende er så definitivt en ressurs, men det er en balansegang i dette som man må være uhyre oppmerksom på i møte med disse menneskene som står på for sine nære. Tilgang på god avlastning, hjelp og støtte er viktig for at de pårørende ikke skal bli utslitt og maktesløse. På dette området kan det synes som det svikter for Gjøvik kommune.

Det handler om flere ting, tilgang på ledige plasser, kommunikasjon, eller mangel på sådan og en tjeneste som selv sliter med symptomer på slitenhet gjennom blant annet et høyt sykefravær. Dette må vi som politikere ta inn over oss.

Med en aldrende befolkning og press i økonomien trenger vi alle gode krefter for å få dette til. Det vi definitivt ikke trenger er politikere som er mer glad i egne prinsipper enn faktisk å finne løsninger slik at vi bedre imøtekommer behovet til brukerne, pårørende og de ansatte.

Min og Gjøvik Høyres garanti til disse er nettopp dette: Dialog med de involverte, invitasjon til å bidra til alle gode krefter og samarbeid med ansatte og pårørende for sammen å finne de beste løsningene.

Anne Bjertnæs

Ordførerkandidat Gjøvik Høyre

Følg på: Facebook

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags