Mangfold er bra – også i kommunestyret i Gjøvik

Bilde av Anne Bjertnæs fra aid

Bilde av Anne Bjertnæs fra aid

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevJeg har ventet på det. Når kommer innleggene, oppslagene som vil forklare velgerne at neste års valg handler om et valg mellom de politikerne som kun tenker på de som har mye fra før, og de politikerne som har de varme gode hjertene for alle? Nå trenger jeg ikke vente lenger. Arbeiderpartiets tillitsvalgte har en etter en skrevet innlegg og fått oppslag i OA hvor dette er budskapet.

Jeg vil ikke være med på Arbeiderpartiets politikere sin diskreditering av halvparten av kommunestyret i Gjøvik sine medlemmer sitt engasjement. Jeg er ikke enig med andre partier i alt, men jeg anerkjenner at disse representantene også er engasjert i samfunnsutviklingen. De mener de har de beste løsningene på utfordringene, på samme måte som vi fra Høyre mener vi har de beste løsningene.

Så kjære kollegaer i kommunestyret, alle sammen fra alle partier. Jeg mistenker ikke motivene deres for å drive med samfunnsnyttig demokratiarbeid. Jeg tror ingen av dere bruker time etter time av dyrebar fritid med politikk i Gjøvik for å sikre de som har mye fra før en enda bedre hverdag. Jeg tror vi alle driver med politikk for å bidra til et bedre samfunn. Bidra til en kommune det er godt å vokse opp i, hvor skolen oppleves som en mestringsarena hvor elever kan utvikle sitt potensiale, hvor det er trygt og godt å bo, hvor kulturen gir gode opplevelser og bidrar til livskvalitet, hvor det er rom og mulighet til å utvikle næring og arbeidsplasser og hvor det er godt å eldes og avslutte livet sitt.

Så er vi ikke alltid enig i på hvilken måte vi best gjør dette og har derfor funnet oss til rette i hver våre partier. I partier vi finner de forslag og løsninger vi tror best kan bidra til den ønskede utviklingen. Det er det som kjennetegner vårt demokrati – vi har posisjon og opposisjon. Ulike partier som kjemper om gjennomslag for sine saker. Og mange ganger finner posisjon og opposisjon sammen til felles gode løsninger. Løsninger hvor alle gir og tar litt for å komme frem til vedtak til det beste for de fleste. Mangfold av tanker og ideer løfter debatten og bidrar til engasjement og eierskap. Mangfold er bra – også i kommunestyret i Gjøvik.

Jeg, Høyre og resten av dagens opposisjon vil fortsatt jobbe for våre saker og at våre ideer skal få gjennomslag. Vi vil fortsatt være opptatt av at skolen i Gjøvik skal gi elevene tilgang på det beste læringsmiljøet de kan få, vi vil fortsatt følge med på at barnevernet ivaretar omsorgen for våre svakeste best mulig, vi vil fortsette å jobbe for flere helsesøstre og miljøterapeuter i skolen, vi vil har kvalitet og valgfrihet i eldreomsorgen, vi vil ha en aktiv ja-kommune overfor de som ønsker å bruke sin skaperkraft i kommunen vår og vi vil jobbe for at kommunene i vår region samarbeider mer og bedre enn nå. Ikke fordi vi tror dette arbeidet sikrer profittjagende mennesker bedre vilkår, men fordi vi tror det gir bedre tjenester til våre innbyggere.

September 2019 er det valg av nytt kommunestyre i Gjøvik. Frem til da skal alle partier ut og be om støtte fra innbyggerne til sine løsninger. Høyre og resten av dagens opposisjon vil jobbe for å få støtte til sine løsninger. Vi tror det er på tide med et skifte – rett og slett fordi vi tror mer på vår politikk enn på Arbeiderpartiet sin.

Biografi for Anne Bjertnæs

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags