Alt henger sammen med alt

Av
DEL

LeserbrevVi som lever og bor i Vestre Toten kommune vet veldig godt at Gro Harlem Brundtlands enkle og kloke budskap er kjernen i det vi som lokalpolitikere må jobbe for hver eneste dag. Det er jo også helheten og sammenhengen mellom alle ting som gjør det så givende og moro å være politiker. Alle som går inn i lokalpolitikken har som mål å bidra til at alle innbyggere skal leve gode og trygge liv, hele livet. Som ombud for folket skal lokalpolitikerne sammen med ansatte i kommunen ta de små og store grepene for å oppfylle målsettingen.

I bunnen for alt ligger verdiskapingen. Uten næringsliv med gode konkurransevilkår blir det ingen jobber.

Vi har lært mye av å være en aktiv samarbeidspartner med industrien, og vi vet også at vi ikke kan lene oss tilbake å hvile på laurbærene, vi må sammen sørge for å «skuffe på kull» og legge til rette for innovasjon og vekst både i industrien og i hele næringslivet vårt.

Raufossindustrien er selve livsnerven i Vestre Toten, og en av de viktigste næringsklyngene i Norge med sterke internasjonale koplinger. Industriparken huser over 40 bedrifter med noen av verdens mest kompetente industriarbeidere og fagfolk i sine rekker. Vårt industrimiljø er viktig for oss, men det er også viktig for Norge.

Over 80 % av det vi produserer i Vestre Toten går ut til det europeiske og internasjonale markedet. Det er avgjørende for oss i Vestre Toten at vi står skulder ved skulder med industrien og næringslivet i hele Vest-Oppland med klare forventninger om at vegene inn og ut av regionen vår må få prioritet.

Vi har ventet altfor lenge på at flaskehalsene på rv. 4 skal fjernes, og på utbedringer på Gjøvikbanen. Rv. 4 er en særlig kritisk faktor for alt næringsliv vest for Mjøsa og inn mot hovedstaden. Viktigere enn noen gang før i et marked som stadig blir tøffere å konkurrere i med de store avstandsulempene våre eksportnæringer har.

Vi i Vestre Toten Arbeiderparti stiller til valg med et lag som vil ivareta helheten og gode fellesskap de neste fire åra. Verdiskaping, kunnskap og samferdsel er grunnleggende viktig for det gode liv i kommunen vår.

Tonje Bergum Jahr,

2.-kandidat for Vestre Toten Arbeiderparti

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags