De sykemeldte

 Ola Ødegaard

Ola Ødegaard

Av
DEL

Meninger

Nå har flere politikere blitt sykemeldte, særlig folk i regjeringen og Stortinget har vært sykemeldte på grunn av konflikter. Det er altfor lett å bli sykemeldt i Norge. Sykemeldingen kan åpenbart være et ledd i et spill hvor man gjør seg til et offer som skal ha omsorg, og gjør at motparten kan stemples som helsefarlig.

Det hersker ingen tvil om at dagens ordning med sykemeldinger, er blitt et samfunnsproblem som legene generelt sett ikke mestrer! Det er eksempler på at mennesker kan gå hjemme over lang tid sykemeldte, ja i månedsvis,- uten at det finnes saklig grunnlag for det. Vi så det i vinter med sykemeldte statsråder, de ble friskmeldt etter få dager, så det var ikke så mye grunnlag for å sykmelde dem, som legene og dem selv mente.

Jeg mener at legene er for raske til å sykemeldte sine pasienter, og det er bare så utrolig at det går an å sykmeldte dem over flere måneder. Legene er for slepphendte med sykemeldinger. Sykemeldinger skal vi ha respekt for, og det er beklagelig at folk blir syke, men slik er livet. Det er synd på alle de som blir syke, og må ha behandling. Jeg tror vi må få et bedre system både i arbeidslivet og i forhold til legenes sykemeldinger-praksis! Vi ser altfor mange som går sykemeldte, og hvor bedriftene sliter med dette.

Sykemeldingene koster samfunnet meget, og det er en budsjettpost som med fordel kan reduseres betraktelig, for folk er ikke så syke som man tror og mener. Det viste jo statsrådene i vinter og vår oss!



Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags