Gå til sidens hovedinnhold

De spytta et stort og bredt politisk miljø rett i ansiktet og sa «vi driter i det lange og krevende arbeidet dere har nedlagt for å finne en løsning de fleste kan leve med.»

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Dette skulle være en anledning der vi skulle kjent på følelsen av å være fornøyd og litt letta. Vi venta på et svar om et fremtidig Mjøssykehus som skulle bidra til en samla og sterk region knyttet opp mot et politisk målbilde som det var stor enighet om. Nå er jeg alt dette jeg ikke liker å være. Jeg er sur, desillusjonert, litt sint og kanskje mest en følelse av å være ekstremt provosert.

Fredag la styringsgruppa i Helse sør-øst fram sin anbefaling om sykehusstruktur. Og det er bare trist og respektløst.

1. De spytta et stort og bredt politisk miljø rett i ansiktet og sa «vi driter i det lange og krevende arbeidet dere har nedlagt for å finne en løsning de fleste kan leve med.»

2. De valgte en løsning som stimulerer Hadeland og deler av Valdres til å gå for løsninger andre steder. Det betyr at hele prosjektet har stor risiko for å havarere.

3. De strødde mye salt i gamle sår og på den måten ga næring til en rivalisering i Innlandet som jeg er sikker på vil gjøre at alt arbeidet med å bygge fellesskapet Innlandet settes langt tilbake. I verste fall helt tilbake til Oppland og Hedmark.

4. Og de har forvaltet den tillit som er gitt Helse Norge gjennom foretaksmodellen på en så elendig måte at til og med jeg nå melder meg på det toget som sier avvikle!

Spørsmålet nå er; kan dette reddes? Jeg er redd for at svaret er NEI!

Jeg tror ikke styrene i helseforetakene gjør noe med dette. Så i øyeblikket er det kun en helseminister fra Høyre som kan gripe inn. Og spørsmålet er om hans lojalitet er hos det brede politiske miljøet eller hos hans egen styreelite. Vi trenger nå at det dukker opp noen beslutningstakere i dette prosjektet som beviser uttrykket «den gud har gitt et embete har den også gitt forstand»

Og ja, jeg vet at når man er sint, sur og provosert så er ikke alle nyanser med. Men i dag, for en på Gjøvik, så måtte dette bare ut!

Thor Arne Hauge, Fylkestingsrepresentant og stortingskandidat – Arbeiderpartiet

Kommentarer til denne saken