De som jobber i barnehagen sier at jeg er verdens herligste fyr, men de sier også at jeg har tusenvis av maur i kroppen

Oslo  20181206.
Illustrasjonsbilder, barnehage.
barn, venner, vennskap, går, utforsking, utforske, hoppe, stupe kråke, fysikk, fysisk utfoldelse, energi, glede, motorisk, motorikk
Modellklarert til redaksjonell bruk.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Oslo 20181206. Illustrasjonsbilder, barnehage. barn, venner, vennskap, går, utforsking, utforske, hoppe, stupe kråke, fysikk, fysisk utfoldelse, energi, glede, motorisk, motorikk Modellklarert til redaksjonell bruk. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Hei, jeg heter Julian. Jeg er 5 år og går i barnehage. De som jobber i barnehagen sier at jeg er verdens herligste fyr, men de sier også at jeg har tusenvis av maur i kroppen. Det er vanskelig å gjøre det som forventes av meg. Jeg prøver så godt jeg kan, men noen ganger blir det bare dumt allikevel. Og nå snakker alle om at jeg skal begynne på skolen, og det tenker jeg mye på hvordan blir?

Julian er et helt vanlig barn som det finnes mange av i barnehagene våre. Vi som er styrere i Gjøvik-barnehagene leder barnehager med barn der alle har sine behov. Alle behov må møtes ulikt og måten barnet møtes på må skreddersys i hvert enkelt tilfelle for at barnets beste skal innfris.

Personalet som jobber i barnehagene har ulik utdanning, erfaring og kompetanse. Alle vil gjøre en god jobb til barns beste. Dessverre er ikke rammene gode nok til at vi kan møte alles behov og skreddersy tilbudet slik vi vet barna trenger. Barns beste, er personale som:

• ser det enkelte barn, både som individ og som en del av en gruppe.

• er tilstede for barna her og nå.

• gir barna trygghet, omsorg og utfordringer.

• lytter og tar barna på alvor.

Vi er opptatt av barnehagens plass i dagens samfunn. Tidlig innsats i praksis, ikke bare pene ord! Vi oppfordrer alle til å engasjere seg i Barnehageopprøret. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken