De fikk inn dobbelt så mye som tidligere år

STOLT: Frelsesarmésoldat Per Magnar Holte er stolt av rausheten som blir Frelsesarmeen på Raufoss til del.Foto: Asbjørn Risbakken

STOLT: Frelsesarmésoldat Per Magnar Holte er stolt av rausheten som blir Frelsesarmeen på Raufoss til del.Foto: Asbjørn Risbakken

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Frelsesarmeen på Raufoss fikk inn 250.000 kroner – mer enn dobbelt så mye som tidligere år – i sin førjulsaksjon.

– Vi opplever en fantastisk giverglede og støtte til Frelsesarmeen blant lokalbefolkningen i Vestre Toten. Jeg tror dette skyldes at folk ser at vi gir hjelp til mange vanskeligstilte i vårt nærområde.

Det sier frelsesarmésoldat Per Magnar Holte, kontaktperson for Frelsesarmeen på Raufoss.

Mottok en kvart million

Frelsesarmeen på Raufoss mottok en kvart million kroner i pengegaver bare i desember. I tillegg er det mange som gir brukte klær, møbler og annet som kan komme andre til nytte.

– I tida inn mot jul fikk vi inn 190.000 kroner fra to julegryter og 60.000 kroner i gaver ellers. Dette viser en enorm giverglede i lokalbefolkningen. Resultatet av fjorårets førjulsinnsamling ble det bobbelte av tidligere år, sier Holte.

Hjelper mange

Holte sier at Frelsesarmeen på Raufoss opplever stor giverglede også resten av året. Både i form av økonomiske gaver, klær og møbler.

– Jeg tror den voksende givergleden er et utslag av at lokalbefolkningen ser vår betydning for mange nødstilte i nærmiljøet. Takket være gavene kunne vi til jul dele ut forhåndsbetalte handlekort i dagligvarebutikk for 110.000 kroner. På denne måten kunne mange enslige nødstilte handle inn litt ekstra til jul for 1000 kroner hver. Barnefamilier i samme situasjon fikk kort pålydende 1500 kroner, forteller han.

– De fleste som mottok slik hjelp fra oss til jul bor i Vestre Toten. Men vi følger ingen kommunegrenser, og strekker ut hånda også til andre som trenger det, sier frelsesarmésoldaten.

Mange på besøk

Frelsesarmeen på Raufoss holdt åpent hus i Storgata 58 gjennom hele jule- og nyttårshelga.

– Vi hadde omkring 300 besøkende på ulike arrangementer. Vi var samlet 48 personer på selve julaften, og 18 til julefrokost dagen etter. 74 personer deltok på nyttårsaftenselskap og 30 på frokost første nyttårsdag. Juletrefesten samlet 52 personer. I tillegg hadde vi mange innom lokalene våre på dagtid, forteller Per Magnar Holte.

Gavene som mottas setter Frelsesarmeen på Raufoss i stand til å yte hjelp året rundt.

– Vi er 30–35 personer i den harde kjernen av hjelpere i Frelsesarmeen på Raufoss. Vi ser nød hele året, og deler ut mat til folk som trenger det hver mandag. Vi har også sosiale aktiviteter hver uke for både barn og voksne, forteller Per Magnar Holte, kontaktperson for Frelsesarmeen på Raufoss.