Audun Hilden (16) har tjent store penger på dataspill fra gutterommet

BUTIKK: Det startet som en service til andre som spiller Rocket League, men har blitt stor butikk for Audun Hilden.

BUTIKK: Det startet som en service til andre som spiller Rocket League, men har blitt stor butikk for Audun Hilden. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det begynte som en service til andre som spiller spillet Rocket League. Nå tjener Audun Hilden 30.000 kroner i måneden på hobbyen sin.

DEL

(Hadeland) Audun Hilden har interessert seg for data så lenge han kan huske. Etter hvert ble det også litt enkel programmering, fram til i dag, da 16-åringen har fått sitt gjennombrudd med ei side han har bygd opp helt fra bunnen av.

– Jeg har brukt mye tid på å lære meg å programmere. Det er et eget språk, og det tar tid å lære. Jeg har googlet mye og lest bøker om det, før jeg kom så langt at jeg kunne gjøre dette, sier Hilden.

Etter å ha forsøkt seg på ulike nettsider, kom suksessen med ei side knyttet opp mot spillet Rocket League, som kan spilles på pc og PS4 (Playstation). Siden heter Rocket Prices.

Kartlegger selv

– Jeg har laget en side med oversikt over alle tingene du kan skaffe deg i bilspillet. Tingene har en pris i spillet, og på siden min får spillerne vite hva de koster. Hver ting koster et visst antall nøkler og nøklene kan du kjøpe for ekte penger. Det er dessuten ulike priser på pc og PS4, forteller han.

INTERESSE: Synnøve Bølset jobber med IKT ved Hadeland videregående skole, og viste raskt interesse for nettsiden til Audun Hilden.

INTERESSE: Synnøve Bølset jobber med IKT ved Hadeland videregående skole, og viste raskt interesse for nettsiden til Audun Hilden. Foto:

Han spiller selv mye for å kartlegge, og på den måten gi andre spillere en best mulig oversikt. I starten la han igjen noen kroner for å skaffe seg de ulike tingene i spillet. Han anslår at han har brukt rundt 2000 kroner på spillet. Det viste seg å være en god investering.

– Det begynte som en service, fordi jeg ikke fant denne informasjonen noen andre steder. Store firmaer har kontaktet meg, og betaler for at jeg skal reklamere for dem. På den måten tjener jeg penger, forteller han.

I tillegg har han sagt ja til at Google kan legge ut en reklamebanner på siden. Her får han noen øre per klikk siden genererer inn på annonsene.

30.000 kroner i måneden

– Jeg tjener mest på de annonsene jeg selv inngår avtale om, men det blir noen kroner fra Google-annonsen også. Så langt har siden gitt meg en inntekt på rundt 120.000 kroner. De siste månedene har det blitt rundt 30.000 kroner i måneden, smiler han.

Inntektene er skattefrie.

– Jeg har sjekket med skatteetaten for å være sikker, påpeker han.

Det er liten tvil om at 16-åringen fra Jaren har funnet et marked med stort potensial. Den siste uken har det vært 1,1 millioner treff på siden. Tallet for den siste måneden er over seks millioner.

OPPDATERER: Audun Hilden jobber litt hver dag med å oppdatere siden.

OPPDATERER: Audun Hilden jobber litt hver dag med å oppdatere siden. Foto:

– Det er nesten 150.000 treff om dagen og i løpet av uka er det 300.000 ulike brukere innom. De kommer fra hele verden, med USA, Saudi-Arabia og England som de tre største, forteller unggutten.

Det er nettall de fleste norske nettaviser bare kan drømme om.

Sparer til bil

Hilden innrømmer at han bruker mye penger på ting han egentlig ikke har bruk for, når han plutselig har fått så god økonomi. Men han prøver å sette av penger til bil.

– Jeg har lyst på en bra bil, og da trenger jeg litt penger. Jeg er godt i gang med å spare, forteller han.

Fortsatt bruker han litt tid hver dag på å holde siden ved like, men han bedyrer at leksene på skolen kommer først. Hilden går første året på elektro ved Hadeland videregående skole.

– Jeg har også noen som jobber for meg, slik at jeg slipper å gjøre alt selv. De bor blant annet i USA. De får betalt for å oppdatere siden, forteller dataentusiasten fra Jaren.

Artikkeltags