Dansken fikk en tøff tur til Galdhøpiggen: – Har jo ikke vært på Himmelbjerget engang

FORNØYD: Danske Lee Rochester Sørensen er slett ingen "fjellabe", og satte solit personlig rekord i høydemeter da han besteg Galdhøpiggen.

FORNØYD: Danske Lee Rochester Sørensen er slett ingen "fjellabe", og satte solit personlig rekord i høydemeter da han besteg Galdhøpiggen.

Den danske nykommeren i Raufoss-drakta, Lee Rochester Sørensen, fikk mange meldinger på sosiale medier etter å ha besteget Galdhøpiggen og satt personlig rekord med 2300 høydemeter.

DEL

– Det har blitt en del reaksjoner etter at jeg la ut bilder fra toppen. Familien min lurte på hva slags klær jeg hadde på meg. Slike fjellklær har vi ikke i Danmark. Flere kompiser lurte også på hva jeg drev med. Fjellturer er ikke akkurat vanlig i Danmark., sier Lee Rochester Sørensen og ler.

Spesiell opplevelse

Kantspilleren, som har vokst opp utenfor København, hadde ikke engang besteget Danmarks høyeste punkt Møllehøj på 170 meter over havet før han lørdag la i vei fra Juvasshytta med kurs for Norges Galdhøgpiggen på 2469 meter. Mens flere av de andre lagene i 1. divisjon spilte treningskamper tok Raufoss-trener Christian Johnsen med seg hele stallen og støtteapparatet på teambuilding i Gudbrandsdalen.

– Helt ærlig så var det utfordrende for en danske som aldri har gått i fjell. Jeg har ikke vært på Himmelbjerget engang. I Danmark driver vi ikke med slik, men det var fantastisk flott da vi kom på toppen. Den opplevelsen vil jeg nok ikke glemme. Selv om det ble utfordrende å komme seg opp, sier han.

TIL TOPPS: Hele Raufoss-troppen kom seg til toppen av Galdhøpiggen.

TIL TOPPS: Hele Raufoss-troppen kom seg til toppen av Galdhøpiggen. Foto:


– Ingen fjellgeit

For dansken innrømmer at turen opp var tung og spesiell.

– Det var mye stein, snø og stein igjen. Det var uvant for danske ankler, men vi var gode til å ta pauser og da vi kom til toppen var det helt fantastisk utsikt. Det må man gjøre når man har med en langsom «fjeldabe», men vi var heldige med været og det var en riktig god følelse å få en slik opplevelse, sa Rochester Sørensen.

Mens flere av de lokale gutta hadde vært på fjelltur tidligere, var det også en ny opplevelse for Solomon Owusu.

– Dette var min første fjelltur og jeg er ikke fjellvant i det hele tatt. Akkurat der og da på veien opp var det ikke veldig gøy å gå i steinrøysa. Det var jo også bare oppoverbakker. Da vi kom til toppen var det en fantastisk opplevelse med utsikten og det flotte været. Så totalt sett var det en gøy opplevelse sammen med gutta, sier Owusu.

FJELLGEIT: Solomon Owusu kom seg helt opp på 2469 meters høyde i sin aller første fjelltur.

FJELLGEIT: Solomon Owusu kom seg helt opp på 2469 meters høyde i sin aller første fjelltur. Foto:


Imponert

Trener Christian Johnsen var imponert over sin danske nykommer og gutta som ikke hadde erfaring fra å gå i fjellet tidligere.

– Flere av gutta var litt skeptiske, men jeg er imponert over måten de gjennomførte turen på. Alle kom seg opp og gutta jobbet godt sammen som lag. Hensikten med denne turen var at vi hadde lyst på en utfordring, bygge relasjoner og at vi skulle gjøre noe sosialt som lag. Vi var også veldig heldige med været, hadde en fin tur og overnattet på Lemonsjøen. Det var et fint avbrekk i oppkjøringen, sier trener Johnsen.

Raufoss møter HamKam på Briskeby i generalprøven foran seriestart torsdag klokken 16.30. Klokken 18.00 spiller HamKam 2 mot Raufoss 2.

Raufoss serieåpner mot Tromsø på Alfheim 3. juli.Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken