Damekor synger Dyrud

KOMPONISTEN: Torbjørn Dyrud skriver ikke bare viser, han har også komponert en rekke korverk.

KOMPONISTEN: Torbjørn Dyrud skriver ikke bare viser, han har også komponert en rekke korverk. Foto:

Det norske damekor konsertdebuterer i Hoff kirke med et verk ført i penn av ingen ringere enn Torbjørn Dyrud.

DEL

Det hele skjer lørdag 26. oktober under Konsertvikua, og det er verket «7 Sånger ur Heliga Birgittas Uppenbarelser» for damekor, tre bratsj og fagott som står på programmet i Hoff kirke.

Komponert på Kapp

– Det er nok det eneste verket for damekor, bratsj og fagott som i sin helhet er komponert på Kapp Mjølkefabrikk, med nydelig utsikt til Skibladnerbrygga, sier Torbjørn Dyrud om verket, som ble skrevet til Bærum Vokalensemble i 2014 og er kun framført en gang på korets jubileumskonsert. Nina T. Karlsen fra Fredrikstad leder koret på konsertdebuten og ser fram til en spennende konsert.


– Vi valgte Torbjørn Dyruds interessante verk fordi det både er melodiøst og vakkert, samtidig som det er rytmisk og har en nyskapende instrumentering. Tekstene er fra Heliga Birigittas åpenbaringer, og bærer også med seg en kvinnelige stemme i et landskap som var svært mannsdominert. Kor-Norge preges nå av en stor bredde i sammensetning, men med det første prosjektet til et av de aller første profesjonelle damekoret i landet, føltes det riktig å ta utgangspunkt i en sterk kvinnestemme, sier Karlsen.

Profesjonelt

Det norske damekor er et nystiftet ensemble med profesjonelle, kvinnelige sangere, alle med utbredt erfaring som ensemblesangere og solister. Sangerne har blant annet utdannelse fra institusjoner som Norges musikkhøgskole og Barratt Due, og med bakgrunn som ensemblesangere i blant andre Det Norske Solistkor, Trondheim Vokalensemble, Vocal Art, Vokal Nord og Mogens Dahl Kammerkor. Koret ble opprettet med en tanke om å etablere Norges første helprofesjonelle ensemble med kvinnelige sangere og skal framføre kormusikk for damestemmer på særdeles høyt nivå. Kunstneriske ledere og dirigenter er Sindre Hugo Bjerkestrand og Nina T. Karlsen.

Medvirkende under lørdagens konsert er: Det norske damekor, Iris Maidre-Aarvik, Audun Klaveness, Damon Taheri (bratsj) og Johanna Aichriedler (fagott). Dirigent er Nina T. Karlsen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags