Gå til sidens hovedinnhold

Dagen da alt gikk på tverke: Raufoss utklasset på hjemmebane

To seine scoringer klarte ikke å redde dagen for Raufoss. Grorud kunne reise hjem til Oslo med 4-2-seier.

For andre hjemmekamp på rad fikk publikum se seks mål på Nammo stadion. Men i motsetning til den første mot Aalesund (4-2), var det bortelaget som scoret fire mål da Raufoss på mange måter ble kontret i senk på en sommervarm maiettermiddag.

Raufoss fikk en skikkelig kalddusj før det var gått fem minutter. En Grorud-kontring så ut til å være avverget, men så kom det en stikker til Oscar Aga, som plutselig var mutters alene med Ole Kristian Lauvli – og dermed 0–1 på Nammo stadion.

Alle de 600 tilskuerne trodde utlikningen var et faktum da Herman Kleppas hjørnespark ble møtte perfekt av Sivert Westerlund, men ballen gikk på utsida av stolpen og ut i ufarlig område.

Like etter gled Westerlund på et hjørnespark – og bare et tigersprang fra Lauvli hindret Grorud i å doble ledelsen.

Det kladdet skikkelig for hjemmelaget de første 25 minuttene. Verken mottak, pasninger eller feste på kunstgresset satt som det skulle.

Grorud fikk stadige brudd og var langt farligere enn sine verter.

Takket og bukket

Westerlund gled igjen på et innlegg. Oscar Aga takket og bukket – og satte ballen inn helt borte ved stanga. Der er det som kjent alltid ledig.

Et balltap av Teodor Haltvik sørget for ny Grorud-kontring, men heldigvis var Lauvli våken og fikk taklet på 16-meterstreken.

Like etterpå måtte Raufoss-kapteinen i aksjon igjen, denne gang var han ute på 25 meter med en susende takling på Fabian Ness.

Raufoss radet opp hjørnespark i første omgang. Nærmest kom de på et brassespark fra Edvard Race og en heading fra stopperkollega Marius Alm. Den første gikk rett på en Grorud-forsvarer, den andre utenfor.

Tross vedvarende press ble det ingen uttelling for hjemmelaget. I stedet kom Grorud på en ny kontring helt på tampen. Ole Kristian lauvli var igjen reddende engel med en fin beinparade.

Raufoss hadde en stor oppgave foran seg de siste 45 minuttene.

Kleppa serverte

Hjemmelaget la umiddelbart press på Grorud i andre omgang, og etter fem minutters stanging, serverte Herman Kleppa publikum en tunnel nede på dødlinja. Deretter serverte han medspillerne et nesten ferdigscoret innlegg, men selv et i overbefolket femmetersfelt klarte ingen Raufoss-spillere å komme på ballen.

Raufoss fikk bedre fart på ballen i starten av andre omgang, men sleit med å kom til farligheter mot et kompakt Grorud-lag.

Andreas Helmersen kom inn for Haltvik og kom til en bra avslutning fra 17-18-meter, men via et Grorud-bein og ut til hjørnespark.

Enda nærmere var Helmersen på en heading etter glimrende forarbeid av en annen innbytter, Sander Werni.

Skulle dette være dagen absolutt ingenting skulle lykkes?

Først på returen

Ja, det virket slik – og et ble enda mer forsterket da Grorud fikk straffespark etter en felling. Ole Kristian lauvli reddet mesterlig fra Preben Mankovic – helt borte ved stolpen – men Sindre Osestad var første på returen og fikk pirket ballen i mål.

Raufoss protesterte heftig og påsto at Osestad var for tidlig inne i feltet, men det endte bare med at Mathias Nygaard fikk gult kort.

Vondt gikk til verre da den samme Osestad fikk tid og rom på 16-metersstreken – og banket ballen i motsatt kryss.

Dette begynte å bli en pinlig forestilling av hjemmelaget.

Knallhardt i hjørnet

Herman Kleppa hadde framstått som Raufoss' beste utespiller, og det var ikke overraskende at høyrebacken også sto for redusering etter 80 minutter. Frisparket fra snaut 20 meter satte han knallhardt gjennom muren og opp i det høyre hjørnet.

Andreas Helmersen trodde han hadde redusert ytterligere et par minutter seinere, men målet på heading ble annullert for offside – trolig feilaktig.

Derimot sto det 2–4 da et frispark fra Kleppa ble headet videre i mål fra Mame Mor Ndiaye.

Raufoss' toppscorer fikk enda en nettkjenning på overtid, men også denne ble annullert for offside.

Fakta

Raufoss – Grorud 2–4 (0–2)

Scoringer: 0–1 Oscar Aga (5), 0–2 Oscar Aga (27), 0–3 Sindre Osestad (67), 0–4 Sindre Osestad (72), 1–4 Herman Kleppa (80), 2–4 Mame Mor Ndiaye (88)

Dommer: Marius Lien, IF Skien – fikk det hett etter hvert

Gult kort: Martin Høyland, Fredrick Pettersen, Sindre Osestad, Mathias Nygaard

Rødt kort: Fredrik Greve Monsen, lagleder Raufoss

Raufoss' lag: Ole Kristian Lauvli – Herman Kleppa, Marius Alm, Edvard Race, Sivert Westerlund – Teodor Haltvik (Andreas Helmersen fra 52. min.), Even Bydal, Markus Karlsbakk (Mathias Nygaard fra 65. min.) – Tobias Hestad (Sander Werni fra 46. min.), Mame Mor Ndiaye, Markus Aanesland (Enoch Banza fra 65. min.)

Kommentarer til denne saken